6. runde i 1. division

1. division for Herrer, Århus – Team Nørreå
Oprykningen er næsten hjemme efter et afbudsramt ÅBTK-hold vandt topopgøret mod Nørreå 9-5. Reserven Simon Fisher imponerede på hjemmebanen.

Der findes førstedivisionskampe – og så findes der førstedivisionskampe. Den ene variant af slagsen spilles i kolde haller med i bedste fald de to holdledere som stille publikum. Og så er der kampe som den i Stautrup søndag.

Masser af mennesker (vel 50 da der var flest), rødt gulv, en improviseret fanklynge med omvendte skraldespande, gryder og masser af stemmekraft. Læg her til tætte kampe og en hjemmesejr i topopgøret – så bliver det ikke meget bedre.

9-5 endte kampen, som sender ÅBTK i spidsen af feltet med 5 points ned til nummer 2. Meget skal gå galt, hvis ikke ÅBTK spiller i Elitedivisionen næste år.

Efter Århus havde slået Søhøjlandet lørdag, var søndagens kamp mellem rækkens nr. 1 og 2 blevet en absolut nøglekamp. Kunne Århus BTK vinde ville dvisionens førsteplads være meget tæt indenfor rækkevidde, mens en sejr til Nørreå sandsynligvi ville betyde spænding om førstepladsen helt frem til sidste spilllerunde..

Kampen blev afviklet i Stautrup som en del af det dobbelte julearrangement. Begge dage var der ud over første og andendivisionskampe kampe eller turneringer for begynderspillerne fra VRI og Stautrup.

ÅBTK vil med sin elite-bredde-strategi skabe rammer for både elite og bredde. Dobbelt-arrangementerne er ét element i strategien, og formålet er både at skabe liv i hallen og give de yngste en bordtennisoplevelse. Det lykkedes i dén grad ..!

Arrangementet fik i øvrigt mange rosende ord med på vejen af både spillere og publikum. Enkelte old timere blandt tilskuerne fandt lydniveauet lidt vel højt, men generelt var folk enige om at rammen var optimal.

AGF har ”Det hvide Brøl”, landets bedste fanklub – ÅBTK er godt på vej med en uautoriseret lokal bordtennis-variant med brødrene Bak i spidsen, som kreerede en fremragende kulisse.

”Hvad skal vi med Michael Maze, Michael Maze, Michael Maze? spurgte fansektionen syngende. Og svarede selv: ”Vi har Fisher” (eller Alek. Eller Junge. Eller Jacob).

Århus BTK havde fået sæsonens hidtidige førstemand Flemming Sunn skadet om lørdagen, og han blev erstatet af Simon Nykjær Fisher. Derudover stilede Århus med Claus Junge, Jacob Asmussen og Alexander Schou-Jørgensen. Nørreå stillede med Nick Sommer, Erik Åhman, Stephan Jensen og Nichlas Middelhede.

De to første kampe stod mellem Jacob Asmussen og Nick Sommer og Simon Nykjær og Stephan Jensen.

Asmussen – som sædvanlig skarp og fokuseret – vandt uden problemer. Mere overraskende var Simons stensikre 3-0-sejr. Varierede server med en uhyggelig lang variant var i kombination med tonstungt baghåndspres med til at tage modet fra den ellers godt kæmpende Stephan Jensen. Simon holdt konceptet i næste kamp mod Nick Sommer. Overbevisende 2-0 blev dog vekslet til 2-2, inden Simon hev 11-7 hjem i femte sæt.

En af dagens tætteste og mest dramatiske kampe stod de to yngste for. Alexander lagde fra land i næsten overlegen stil og kom foran 2-1 mod Middelhede, men gik i stå. I femte sæt førte Alexander både 10-8 og 11-10, men måtte overgive sig med 11-13. Flot kæmpet tilbage af Middelhede.

Junge tabte først til Erik Åhman, men viste at et aldersforspring på omkring 115 procent ikke behøver at være nogen hindring. Holdets nestor satte Middelhede på plads med sikre 3-1.

Inden doublerne førte Århus 5-3. Yngste konstellation – Alexander og Fisher, begge med masser af spillelyst og udstråling – vandt 3-0. Hvis ikke i opvisningsstil, så i noget der ligende meget.

Århus´ to gamle måtte arbejde lidt mere for føden. Deres 3-1 var dog aldrig truet for alvor.

Stillingen 7-3 inden de sidste singler betød, at en enkelt sejr ville sende Århus i spidsen af rækken med fem points – et forspring som er næste ensbetydende med oprykning.

Den afgørende sejr stod Asmussen for mod Middelhede. Cifrene 3-0 dækker dog over, at Middelhede sendte Århus´ landsholdsspiller ud i mange skarpe dueller. Dagens meste spetakulære kom på næstsidste bold i kampen. I bogstaveligste forstand vandret stilling og placeret helt ude ved banden lykkedes det Asmussen at loope bolden hjem. På det tidspunkt var fanklubben i den syvende himmel.

De restende kampe var ren formalitet. Resultaterne:

Claus Junge – Stephan Jensen 2-3
Simon Fisher – Erik Åhman 1-3
Alexander Schou-Jørgensen – Nick Sommer 3-1

(Af Århus BTK)

Forfatter: 1. division
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk