A-eksistensen sikret for HJ

­

ETTU   EM FOR UNGDOM 2009   ETTU

HJ sikrede sig mandag eftermiddag deres forbliven i A-gruppen ved UEM – efter 3-0 over Luxembourg spiller holdet nu om 13. pladsen.

Tobias Lau, Jonathan Groth og Jonathan Stonor stod i nævnte rækkefølge for de danske sejre.

Luxembourg v DK: 0-3

HJ-coach Peter Sartz var en lettet mand efter sejren:

“Nu er der endelig ro på – det er altid svært at rykke op, så det var på alle måder godt vi overlevede i A-gruppen, og ikke skulle spille de mange kampe i B-gruppen til næste år.

Vi nåede ikke målet om en kvartfinale, men klarede vores miålsætning efter mindste.kriterie – måske havde vi høje ambitioner hjemmefra, men vi gik efter det hernede, og med lidt held kunne vi ligeså godt have været i kvartfinalen”, udtalte HJ-coachen efter kampen.

Med kun en enkelt holdkamp tilbage ved UEM 2009, er det ved at være tid for evaluering af indsatsen – og Sartz lægger ikke fingre imellem, når holdet vurderes:

“Der er for lidt rutine og bredde på holdet – reelt er det kun Groth, der har vundet kampe mod de bedste spillere og hold inden UEM, og selv om de andre generelt har holdt deres niveau rent spillemæssigt, har det ikke været nok til at vinde de tætte og vigtige kampe.

De holdkampe vi vinder, er for de flestes del klare sejre – de tætte kampe er næsten alle blevet tabt, og det er de kampe, der gør at vi spiller om overlevelse og ikke om medaljer.

Jonathan Groth skal reelt levere hver gang, og helst vinde begge sine kampe, og det lægger stort pres på ham – men det er sådan vi skal kunne vinde kampene mod de næstbedste hold i Europa.

Nationer som Frankrig, Sverige og Tyskland er bedre end os, men vi kan vinde mod alle andre, hvis alle spillere leverer – alle har vundet for få kampe undervejs ved dette UEM, og spillerne må have mere selvtillid, hvis vi skal være med blandt de næstbedste i Europa”, slutter Peter Sartz.

EM FOR UNGDOM 2009 | HERRE JUNIOR

EM for Ungdom 2009 kan følges på dbtu.dk via linket – og hos ETTU & ČAST ved at klikke på de respektive logoer øverst på siden…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk