Afgørelse fra DIF – Idrættens højeste appelinstans

Afgørelse fra DIF – Idrættens højeste appelinstans

Turneringsgruppen har tidligere oplyst, at Appelinstansen stadfæstede Appeludvalgets afgørelse i sagen om ulovlig opstilling i sæsonens første holdkamp mellem Næstved B. og BB/KBTK i Bordtennisligaen for herrer. Appelinstansen oplyste i december, at parterne ville modtage den skriftlige afgørelse i det nye år. Parterne har nu endelig modtaget den skriftlige afgørelse (Kendelse i sag 19-2022).

Appelinstansens afgørelse må tolkes således, at det til enhver tid er klubbernes ansvar at indhente opdaterede oplysninger om spillernes ratingtal – også selv om disse ikke fremgår af Bordtennisportalen, typisk forud for første holdkamp i sæsonen.

Nye udenlandske spillere fremgår ikke af Bordtennisportalen før spillerne deltager i deres første holdkamp og resultatet er indberettet. Dette finder Turneringsgruppen naturligvis uhensigtsmæssigt, men det er systemmæssige begrænsninger på Bordtennisportalen som definerer mulighederne. Turneringsgruppen vil fremadrettet, kort før første holdkamp, offentliggøre en liste over nye udenlandske spilleres ratingtal. Samtidig ændrer vi proceduren lidt i forbindelse med registrering og oprettelse af nye udenlandske spillere på Bordtennisportalen.

 

Turneringsgruppen