Afgørelse faldet i appelsag

I forbindelse med sagen mellem Københavns BTK og Dansk BordTennis Union omkring brug af spilleunderlag i forbindelse med en kamp i medaljeslutspillet i Elitedivisionen for Herrer i sæsonen 2008/09, er der nu sat endelig punktum.

Sagen har været behandlet i både DBTU’s og DIF’s Appeludvalg og begge instanser gav KBTK ret.

I fht. turneringsreglementet vil bestyrelsen bede turneringsudvalget og Divisionsforeningen for Herre Elite Bordtennis, DHB, om at blive enige om et forslag til den tekst der fremover skal stå i turneringsreglementet.

Afgørelsen fra DIF’s Appeludvalg kan læses herunder:

Det er under sagen ubestridt, at DBTU lovligt kan pålægge klubberne at anvende bestemte gulve og herunder bestemme – således som det er sket i turneringsreglementets § 13, stk. 4 – at de gulve, der spilles på i medaljeslutspillet, skal være godkendt af ITTF.

Tvisten mellem parterne drejer sig således alene om, hvorvidt det kan lægges til grund, at det gulv, der blev spillet på i Remisen under kvartfinalekampen d. 2. marts 2009, ikke var godkendt af ITTF.

I oversigten over godkendte sportsgulve er på ITTF’s hjemmeside anført ”Gerflor Taraflex” uden angivelse af yderligere specifikationer, herunder farve.

På denne baggrund finder Appeludvalget, at den fremlagte korrespondance mellem DBTU og ITTF ikke giver det fornødne sikre grundlag for at fastslå, at KBTK ved at afvikle kvartfinalekampen på et blåt gulv af typen Gerflor Taraflex, Actionsport 50, har overtrådt § 13, stk. 4, i turneringsreglement.

Med denne begrundelse stadfæster Appeludvalget DBTU’s Appeludvalgs afgørelse om frifindelse af KBTK. Thi bestemmes: Den appellerede kendelse stadfæstes.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse alle nyheder og se statistik fra indeværende sæson – på DR Min Sport kan man endvidere læse mere om STIGA Divisionen…

DR MIN SPORT

Forfatter: DBTU & DIF
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 13
Kontaktperson e-mail: dorte.kronsell@dbtu.dk