Afgørende weekend

Et godt resultat i Swedish Open i bordtennis i week-enden og Michael Maze er klar til OL.

Swedish Open i Stockholm er den sidste store åbne turnering, hvor der kan samles ranglistepoint inden den afgørende verdensrangliste 1. januar, hvor de tyve bedste (maksimum to fra hver nation) kvalificerer sig til OL 2008. Inden weekendens store turnering er Michael Maze på en 18. plads på den ”rensede liste”.

Der er kun en stor turnering i december – grand prix finalen i Beijing og her er de kvalificerede sikre eller kan ikke kvalificere sig til OL, på grund af maksimumsgrænsen for spillere fra en nation.

Michael Maze skal i den første runde møde Jakub Kosowski, Polen der er nr. 153 i verden. Vindes denne kamp er modstanderen den unge japaner Taku Takakiwa, nr. 69 i verden. Maze har mødt ham før i Qatar Open i år, hvor det blev dansk sejr på 4-1.

Vindes de to kampe er det formentlig nok til en OL kvalificering. Men den unge japaner er ikke ufarlig. I en eventuel 1/8 finale skal Maze møde en af verdens bedste p.t. vinderen af tyske åbne i sidste uge Ma Long, Kina der er nummer syv på novembers rangliste. 

Mie Skov stod for dagens største overraskelse hvis man skal tro ittf.com, da hun i sin sidste kamp i kvalifikationsturneringen slog verdens nr. 65 Kwak Bang Bang, Korea med mindst mulige margin 11-9 i syvende sæt efter at have ført 3-1.

Mie møder i morgen i 1 runde nr. 16 i verden Sun Bei Bei, Singapore. Mie Skov er nr. 253 i verden.

Finn Tugwell vandt i dag sin sidste kamp i kvalifikationen og er klar til 1. runde mod japaneren Kajii Yoshida.

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk