AIF og Ø-S på tur

Dänningelanda i Växjö, dannede i Sverige rammen om årets første stævne – Värendspelen 2007.

Til dette stævne deltog i en samlet tur 2 spillere fra Albertslund IF hhv. Ølstykke/Slangerup, som samarbejder omkring stævner og ture i udlandet.

Morten Schiøttz og Jakob Rune Reher fra Ølstykke/Slangerup samt de 2 drengelandsholdsspillere, Jonathan Groth og Jonathan Stonor fra AIF skulle forsøge at forsvare de danske farver.

Schiøttz spillede Drenge 15, og kom videre fra den indledende pulje med 2 sejre, hvorefter han tabte i 1. runde. I Junior 17 blev det til nederlag i 1. runde til en rigtig god spiller fra Rekord i Helsingborg.

Rune Reher spillere sin chance i Drenge 15, men kom desværre ikke videre fra den indledende pulje. Herefter blev det lidt ærgerligt til nederlag.

I den stærke drenge 15 række, bedst illustreret ved at Mattias Karlsson, Lyckeby (blandt de bedste 1991’ere i Sverige), kun nåede semifinalen, kom både Groth og Stonor videre fra puljen, men tabte derefter i 1. runde efter lidt svingende præstationer.

I drenge 14 var vores danske landsholdsspillere begge Top-seedet i en række hvor de bedste svenske 1992-93’ere manglede.

Groth skuffede ved at tabe stort lige efter puljen i en kamp hvor intet fungerede, mens Stonor hurtigt og nemt spillede sig i finalen.

Her mødte han den store og for nogen lidt svære blok-spiller, Benny Nilsson fra Kristianstad. En spiller hvor man selv får alle muligheder for at vinde boldene, men hvor det til gengæld kræves at man kan spille mange bolde i træk på bordet samt spille med variation (specielt placering) og temposkift i angrebsspillet. Det formåede Stonor desværre ikke samtidig med at hans overlegenhed i serv- og returspillet ikke blev udnyttet godt nok.

Den samlede indsats var godkendt med en lille pil nedad. Det blev for spillerne bevist at man simpelthen bliver nødt til at spille igennem og på max i de lidt ”bløde” puljekampe for at kunne ramme niveau og være klar mentalt, når det går løs i vind eller forsvind kampene. Hér har vi stadig en del at lære.

Stævnet som i rigtig mange år har været svensk Grand Prix stævne (nu er det Växjö´s stævne sidst i august der er GP-stævne), holder stadig højt niveau med en stor bredde. Det er lidt ærgerligt at ikke flere danske klubber og Lokalunioner – specielt fra Øst-Danmark – deltager, da afstanden er relativ kort og udbyttet stort.

Vi havde dialog med Dänningelanda om senere på året at afholde noget træningslejr sammen. Næste tur er en seks dages kombineret lejr og stævne i Ängby i Stockholm til februar.

FOTO: JONATHAN STONOR, ALBERSTLUND IF

Forfatter: Bertil Thøfner
Kontaktperson tlf.: 22 63 68 69
Kontaktperson e-mail: bertil@mail.dk