AIF på besøg hos ÄSK

I den forgangne uge havde Albertslund Bordtennisklub arrangeret tur til International træningslejr og stævne i Ängby, Stockholm.

Med fra AIF var drengespilleren Alexander Ghisalberti og leder Bertil Thøfner. Casper Gammelmark og Emil Sass Egebo fra Roskilde Bordtennis deltog også med AIF – Claus Arnsbæk var medleder.

Efter ankomst tirsdag aften ventede to spændende lejr-dage i Ängby, inden værtsklubben kunne byde velkommen til det stærke internationale stævne.

AIF I STOCKHOLM (Foto: AIF)

Både Casper og Alexander fik absolut 4 gode træningspas med god sparring med spillere fra bl.a.Sverige og Venezuela. Emil ankom først fredag morgen, så han var ikke med på lejren.

Anders Lind fra Hillerød var også med på lejren og fik også muligheden for at træne med mange forskellige spillere.

Aftentimerne skulle jo slås ihjel og modsat om sommeren, er der ikke så meget at lave når det er koldt og snevejret begynder.

Så vi valgte onsdag aften at tage ud at se svensk Eliteserie-kamp mellem Spärvägen med Mikael Appelgren og Falkenberg med danske Jakob Asmussen. En kamp der var rigtig god og spændende. Udfaldet blev 4-4 men desværre tabte Jakob sine to singler.

Morten Hyrup, der sidste år spillede i Spärvägen, men nu i Ängby, så også med fra tilskuerpladserne.

Fredag morgen indledtes puljerne i Herre Elite, en meget stærk række med en præmie på 10.000 SEK til vinderen.

Casper spillede godt og vandt to gode kampe i puljen og gik videre inden han blev slået i Cup-spillet. Emil var havnet i en stærk pulje med bl.a Morten Hyrup. Emil spillede 3 gode kampe men vandt kun den ene i øvrigt over Jonathan Stonor, der stillede op fra Rekord.

Hyrup nåede kvartfinalen inden han blev bremset 3-2 af den senere Runner Up, Tobias Bergman.

4 jyske juniorer var også kommet til Ängby med nat-toget, men kun Tobias Lau kom videre fra pulje-spillet.

Lørdag og søndag stod der ungdomsrækker på programmet.

Alexander var i kamp i Drenge 14 og 15 og spillede flere tætte kampe mod nogle rigtig gode spillere. Det var flot at se hvordan der blev kæmpet og hvordan Alexander kunne trives blandt gode og ældre spillere.

Vi fik også set en del ting, der hjemme i klubben skal arbejdes på, hvis man vil gøre sig gældende i et så stærkt felt.

Efter Emil med nød og næppe havde slået en middelmådig spiller i 1. runde i Junior 20, spillede han den bedste kamp under stævnet mod en god svensker.

Emil viste at han har et højt max når hovedet følger med og han spillede godt varieret med gode retninger i angrebsspillet, og fik rigtigt godt fat i serv-retur spillet. Emil nåede 4. runde inden han tabte til den stærke Johan Sondell. Stærkt resultat.

Casper, som virkede stærk mental og godt opsat under hele stævnet, havde sine bedste resultater i ”hans egen række”, nemlig Junior 17. Casper nåede kvartfinalen inden han tabte til den senere vinder, Harald Andersson. Samme spiller Tobias Lau tabte til i semifinalen.

Casper pressede Harald ud i 5. sæt, og var den spiller i rækken, der bød på mest modstand. Forinden havde Casper slået et par andre gode spillere, bl.a. en stærk norsk spiller. Casper ser pt. stærk og fokuseret ud og viste til dette stævne at han er i Top 3 i Danmark.

Træningen i Roskilde er selvsagt stærk og på sigt kan det blive en fordel at være med i så stærk en trup. Der er kommet mere power i spillet, og der bliver spillet med en smule mere kreativitet i såvel forsvar som angreb. Det gælder såvel skru som placering.

Endvidere var fokus de rigtige steder i kampene og i det taktiske. Vi fik dog også en snak om, hvad der kan forbedres og arbejdes på for at komme et skridt videre.

Det skal nævnes at Morten Hyrup blev nr. 2 i Junior 20 efter finale-nederlag på 1-3 mod en kineser. Et flot resultat på ”hjemmebanen” i Ängby.

Som altid var det en god tur i et unikt, og professionelt miljø i Ängby og igen i år skal de have stor ros for at køre et kæmpe stævne (1715 kampe) på bedst mulige måde.

Det var rart at se, at der i år var flere danske spillere med til stævnet end de forrige år.

Ingen ungdomslandshold var repræsenteret, men foruden os selv var ØBTU af sted med 6 spillere, Jylland med 4 spillere og enkelte andre klubber havde én spiller med. Vi nåede alle godt hjem inden snevejret mandag for alvor satte ind i Stockholm.

Forfatter: Bertil Thøfner
Kontaktperson tlf.: 22 63 68 69
Kontaktperson e-mail: bertil@mail.dk