AIF til ÄSK – igen

Albertslund IF var i slutningen af november igen en tur i Stockholm for at besøge Ängby, som var værter for en international træningslejr samt deres store Grand Prix stævne.

Spillerne var sommerens store EM-oplevelse, AIF´s Jonathan Groth, Benjamin Søndergård og Hillerøds stærke juniorspiller, Casper Nordahl Jensen. Leder og coach var Bertil Thøfner. 

AIF (Foto: AIF)

Vi ankom til Stockholm søndag aften og indlogerede os på et vandrerhjem/hotel i midtbyen som holdt høj klasse. Mandag formiddag startede lejren som husede ca. 60 spillere. Udover Ängby selv havde lejren deltagelse fra øvrige svenske klubber, Frankrig, Rumænien, Norge, Venezuela og Mongoliet. Frem til torsdag aften blev der kørt i alt 8 træningspas.

Niveauet var ganske højt og sparringen god. Vi havde på forhånd talt om nogle forskellige temaer vi på den tekniske side skulle arbejde med i træningen og det lykkedes rigtigt godt.

Denne lejr så sit lys i 2006 og succesen var endnu større i år med flere spillere på højt niveau. Jeg er sikker på at denne lejr vil fortsætte de kommende år og dermed være en rigtig god opladning til Grand Prix stævnet.

Fredag havde vi velfortjent hviledag hvor der blev hygget og sovet længe. Om aftenen tog vi i hallen og så finale spillet i Herre Elite. Der var rigtigt godt spil, hvor vores rumænske ven fra træningslejren spillede et brag af en kamp mod Frederik Håkonsson i kvartfinalen, men til sidst tabte med 2 bolde i 5. sæt.

Jeg tror stævnet slog rekord, når vi taler om præmie penge. Der var 50.000 svenske penge til 1. pladsen.

Ikke mindre end imponerende. Christoffer Petersen fra Rekord var, lidt underligt, eneste danske senior elitespiller der var tilmeldt stævnet, men han måtte imod sin vilje melde forfald grundet en mindre skade.

Frederik Håkonsson fra Mölndal ved Göteborg vandt finalen i Ängby, og kunne altså sætte 50.000 kroner ind på kontoen.

Lørdag var der kick off for vores 3 spillere. Vi indledte med U20 rækken og her var der gode lære penge at betale. Alle 3 mødte stærke modstandere men ydede en fornuftig indsats.

Om eftermiddagen spilledes ”vores” række, nemlig Drenge 15 og her skulle vi forsøge at måle os med de bedste. Benjamin vandt flot første kamp men mødte sin overmand i 2. runde i skikkelse af en hurtigt spillende kinesisk født brasilianer.

Groth og Nordahl vandt hver 2 pligt sejre inden de i 1/8-finalen fik hård modstand. Desværre blev det her til to nederlag mod en kineser og en spiller fra Falkenberg. Vi manglede her en del tempo og variation i spillet og mangler i mellemspillet og især på returspillet blev udslagsgivende.

Sveriges store håb, Anthony Tran fra Spävägen der vandt bronze i sommerens Ungdoms EM vandt såvel drenge 14 som 15. Han er lige nu rigtig bra og får spillet til at se så legende let ud.

Søndag sluttede vi en lang uge med pulje spil i Junior 17 rækken. Benjamin startede med at vinde sin første kamp men tabte herefter til en nordmand og en svensker. Der blev dog kæmpet flot.

Både Groth og Nordahl viste rigtig god mental og fysisk styrke efter en hård uge og kom begge videre fra puljespillet.

Herefter ventede to stærke spillere. Nordahl vandt en 5-sæts kamp hvor hans høje max i store perioder kom frem og så er han svær at slå.

Groth ville også være med og slog ligeledes i en 5-sæts kamp den defensive Simon Linderoth fra Ängby efter at have overlevet 2 matchbolde. I 1/8-finalen vendte heldet og marginalerne lidt og begge danskere tabte tæt i 5. sæt.

JONATHAN GROTH (Foto: AIF)CASPER NORDAHL (Foto: AIF)BENJAMIN SØNDERGAARD (Foto: AIF)

Der er sket flere fremskidt for Groth og Nordahl – også siden i sommer ved EM. Der spilles nu i et højere tempo med større variation, specielt i form at flere spil-retninger. Også baghåndspillet er udviklet og blevet til et våben, der nu vindes på.

Der tænkes også mere bordtennis, og der er kommet en større forståelse for hvad der skal til hvis vi skal helt op i Europa toppen. Begge spillere bevidste at de pt. tilhører Top 5 i Danmark, og at de kan nå endnu længere i sæsonen hvis der trænes nok og rigtigt.

Vi skal stadig have mere styrke og eksplosion i benene, forbedre forsvar og mellemspil, samt være bedre til hurtigt at læse server fra spillere vi ikke har mødt før.

Hér bliver returspillet ofte for ”passivt” og låst. Jeg tror at hvis disse ting bliver forbedret, vil det give en større tryghed og at stabiliteten dermed bliver bedre i det rigtige og gode spil.

Benjamin har gennem stor vilje og træningsindsats gennem 2 år udviklet sig meget og er blevet ”kendt” på landkortet. Benjamin har den sidste tid slået flere gode spillere og det bliver spændende at følge hans videre junior-udvikling.

Såvel træningslejren som stævnet ligger på et godt tidspunkt af sæsonen.

Fra januar går det løs mod Top 12, DM, DM for hold mv. Det er sundt for spillerne indimellem at komme væk fra bordtennis hverdagen i Danmark og optanke ny motivation og få ny sparring.

Jeg kan kun opfordre andre klubber, Lokalunioner og DBTU i at deltage i Stockholm i 2008.

Der kan ses flere billeder fra turen på AIF´s hjemmeside, aif-bordtennis.dk

Forfatter: Bertil Thøfner
Kontaktperson tlf.: 22 63 68 69
Kontaktperson e-mail: bertil@mail.dk