All Stars vs. Future Stars – sæt kryds i kalenderen d. 15. Maj

Søndag d. 15. maj 2022 er der ære og prestige på spil, når BTDK for anden gang afvikler ”All Stars vs. Future Stars”. Holdkampen afvikles i Idrættens Hus i Roskilde kl. 14. Tilskuere er meget velkomne – det koster ikke noget at komme og se fremtidens stjerner mod nogle af vores landsholdsprofiler!

All Stars vs. Future Stars er et koncept, hvor et seniorhold bestående af nuværende og tidligere landsholdsspillere udfordres af juniorlandsholdet. Sidste år blev der spillet en ”stjerne-kamp” mellem to damehold – nyt for i år er, at der bliver spillet både en dame og en herre-holdkamp. Kampen spilles som en holdkamp, tre mod tre, hvor det handler om at være først med at vinde tre singlekampe. I tilfælde af, at et All Star-hold vinder den ene holdkamp, og et Future Stars-hold vinder den anden, spilles der en afgørende mixed-double kamp i bedst af tre sæt.

Damernes kamp livestreames på Bordtennis Danmark’s facebookside.
Herrernes kamp livestreames på Bordtennis Danmark’s NYE YouTube-kanal.

 

Damekampen – et ilddåb for de unge
På damernes All Star-hold ser vi tre spillere med imponerende meritter. Yngst på holdet er ”grand slam”- dansk mester Sophie Walløe, som for nylig afgjorte de danske holdmesterskaber i golden sæt. Hun suppleres af mangeårige landsholdsspilleren Janne Jensen, som med sin lidt akavede spillestil (venstrehåndet med korte knopper i baghånden) sikkert kommer til at volde en del problemer for de unge. Og som ”holdkaptajn” ser vi Mie Skov, som lige har afsluttet en sæson i den tyske Bundesliga, hvor hun bland andet vandt over verdens nr. 25. All Star-holdet coaches af Dan Refstrup Jakobsen.

– Jeg forventer, at det bliver en fed begivenhed, ligesom det var sidste år. Det er en god mulighed for de unge spillere at skulle stå op imod noget international erfaring. Og så er det også en mulighed for All Star-holdet at give lidt igen til den yngre generation. Og så vil de helt sikkert også ind og vise, at de stadig har, hvad der skal til, og at de ikke er blevet indhentet af ungdommen endnu, fortæller coach Dan Jakobsen.

– Jeg håber, det bliver et fedt event, og at det bliver nogle lærerige kampe, specielt for de unge. De får muligheden for at tage ved lære, i form af noget pres og intensitet, som vi kan være med til at få skabt. Så det jeg glæder mig helt vildt til at være én del af, også det at være en del af det gamle hold. Det er altid fedt at kunne vise sporten frem og give det videre, lyder det fra Mie Skov.

Future Stars-holdet består til gengæld af fire spillere. Tre af dem – Jocefina Haagensen, Ann-Christine Rosager Christensen og Mille Lyngsø Stoffregen – vandt deres ”golden tickets” til kampen i et intenst og velspillet kvalifikationsstævne i starten af april. De suppleres af landstrænerens wild card, Emma Vendelbo Clement. Holdet coaches af ingen anden end Valeria Hachard, klubkammerat med Sophie Walløe i Virum og ligeledes dansk mester i hold.

– Jeg håber, at pigerne får en oplevelse og nyder det. Mit mål er, at de får nogle gode kampe, hvor de spiller deres bedste. Vi går selvfølgelig efter sejren, alle spillere er konkurrencedrevne og vil altid gå efter at vinde. All Star kommer hellere ikke til at give chancer væk, så det bliver helt klart nogle gode og intense kampe, forklarer coach Valeria Hachard.

 

Herrekampen – kan ung sult overvinde medaljeklædt rutine?
Herrernes All Star-hold havde en grundopstilling som vækkede dejlige minder fra Aarhus 2005 til live: det var nemlig tænkt, at Allan Bentsen, Finn Tugwell og Christoffer Petersen, alle del af holdet, der vandt EM for hold i 2005, skulle stille op. Desværre har Christoffer Petersen – Stuff for alle, der kender ham – været nødt til at melde fra grundet en skade, men stiller i stedet sin store taktiske viden til rådighed som coach. I hans sted finder vi i stedet tidligere landsholdsspiller og nuværende formand for BTDK, Henrik Vendelbo.

– Vi bakker helt klart op om alt det junior og ungdomsarbejde, der har været. Og så kan de få lidt udfordring for os ældre spillere. Det er også en mulighed for os, til at hjælpe dem. Vi giver også gerne råd og viden fra os, det er klart, fortæller Allan Bentsen.

Future Stars-holdet består af Patrick Skarsholm, Theo Dyekjær, Matias Larsen og Cristian David Hold. Fire unge voksne, som er på vej fra junior til en senior-tilværelse – og hvad er bedre, end at måle sine kræfter mod et rutineret All Stars-hold? Holdet coaches af dame- og ungdomslandstræner Magnus Mallander, som har følgende at sige om kampen:

– Jeg har stor respekt for holdet, som vi skal op imod – men når det så er sagt, så vil jeg være ærlig og sige, at det alligevel er 17 år siden, at de vandt EM-guld. Nu er det tid for en ny generation at melde sig ind og vise, at de har ambitioner om at nå lignende højder. Så det er perfekt, at vi får den mulighed her på søndag – jeg kan love jer for, at vi er klar på at tage udfordringen op.”