Amazing come back

Torsdag d. 5. maj 2005 vandt Danmark sin foerste medalje ved VM i bordtennis nogensinde. Michael Maze vandt med 4-3 over Hao Shuai, Kina, efter at have vaeret bagud med 0-3 og 7-10. Maze er traadt ind paa den internationale scene med et brag ved for anden dag i traek at besejre en kineser paa hjemmebane.
 
Foerst saa det dog meget svaert ud. Hao saetter sig paa det korte spil og presser Maze helt utroligt i baghaandshjoernet. 1. saet tabes med 5-11. I andet saet ser man fortsat en godt spillende Hao, der ved skarpe returer presser Maze, der efter at have foert 6-4 taber seks bolde i traek og saettet 8-11. I tredje saet sidder man og taenker at Hao har stjaalet Mazes spil, og vinder mange paa serv og retur, samt i det korte spil. Hao virker meget klogt spillende og har den rigtige taktik mod Maze. Maze vinder dog fortsat mange af de lange dueller. 6-4 foering bliver desvaerre igen sat over styr, og saettet tabes med 7-11. Nede 0-3, ikke det billede vi havde haabet paa. “Kan han bare vinde et saet, saa er alt aabent igen.” Siger Allan Bentsen.

4. saet vil gaa over i historien. Hao holder sin taktik, og Maze ser ud til at vaere spillet ud af hallen med 0-4, men flere ballonbolde samt bedre server sender ham frem til stillingen 7-10. Bolden til 8-10 er igen en ballonbold. De sidder saa yderligt, saa Hao ikke kan slaa den direkte ind, og braender. 9-10, Maze er igen presset ud bag ved bordet, og paa halvdistancen falder han i sveden fra sine sko og stroemper der pipler ud paa gulvet. Nede paa maven samler han med underskru bolden op paa bordet, og Hao braender igen! 10-10. Det er ikke ovre endnu. Maze har undervejs faaet gult kort for at traekke tiden, men han fortsaetter med at vaere cool og tage sig tiden. Maze vinder fjerde saet med 12-10, og er stadig med.
 
I 5. og 6. saet er der vendt op og ned paa mange ting. Maze satser mere paa serverne og vinder point, mens det ser ud til at Hao har faaet en lidt tungere arm, han kommer senere paa returer og loop. Isaer er Maze god til at udnytte fejlskruserven, der nu giver point enten direkte eller ved at Hao ligger hoejt. 11-7, 11-9.
 
I syvende saet kommer Maze helt utroligt fra start og foerer ved sideskift 5-0. Stemningen i hallen er vanvittig, kineserne er baade overraskede og vilde med Mazes spil, og hujer og skriger naar Maze leverer ballonbolde oppe under taget. Maze spiller nu uden at forcere, Hao stresser og laver mange fejl. 8-3, 10-5. Maze har fem matchbolde til at komme mellem de fire bedste ved VM i Shanghai, Kina. Foerste saettes ud over bordet. 10-6. Den sidste bold kan jeg ikke se, da fotografer stimler sammen inde ved bordet og det foerste jeg ser er Maze der peger ud mod sine danske holdkammerater og den danske delegation og loefter pegefingeren, som om han ville sige, hvad sagde jeg… 11-6. Maze er i semifinalen ved VM, og naeste kineser hedder Ma Lin – verdens nummer 2.
 
“Hvad taenker man i saadan en kamp? Ja foerste gang jeg taenkte paa andet end spillet var ved 5-0 i syvende. Her blev jeg lidt nervoes, selvom det lyder underligt. Jeg ved bare hvor svaert det er at lukke disse kampe. Jeg forsoegte at taenke at det bare var en almindelig traeningskamp i mit gamle klublokale i Naestved. Det lykkedes lidt, og jeg fik heldigvis lukket kampen paa den anden matchbold.” Sagde Maze umiddelbart efter kampen.
 
Efter at vaere klappet ud af hallen og kampen for at komme forbi 150 pressefolk i mixedzone, skulle Michael til pressemoede med den kinesiske presse og verdenpressen.
 
“Jeg ved nu at jeg kan slaa kineserne, men vigtigst ved de ogsaa at jeg kan, og det kan blive min fordel fremover. Jeg forsoegte under kampen at forblive saa cool som muligt, men jeg var vildt nervoes, og proevede bare at taenke at Hao maadte have det vaerre. Nu har jeg slaaet to kinesere, og jeg tror jeg kan slaa dem alle. Det bliver dog en svaer kamp i morge, hvor en ny kineser er sulten efter at slaa mig. Jeg har faaet mange point mod kineserne paa ballonbolde, men det skal kun ses som bonuspoint. Mit spil er fortsat at spille stenhaardt fremad, og ikke traekke mig fra bordet. Jeg glaeder mig enormt til i morgen, og nu skal jeg finde fokus og forberede mig paa en ny kineser.” Sagde Maze til den begejstrede presse.

Forfatter: JH
Kontaktperson tlf.: 30 53 94 35