Analyse

I efterårsferien var DBTU vært for EM i Herning. Op til eventen blev der opstillet en række målsætninger for afholdelses. Der er nu lavet en analyse af, hvorvidt målsætningerne er nået. Nedenfor er en opsummering af analysen:

Der blev i uge 42 2012 afholdt EM i bordtennis i et samarbejde mellem Dansk Bordtennisunion (DBTU), Herning Kommune og Sport Event Denmark.

Blandt de sportslige mål var det muligheden for at udvikle bordtennissporten i Danmark, som var et af hovedmålene. Dette lykkedes, idet der blev skabt en fælles begivenhed for alle bordtennisspillere og -fans ved at samle frivillige fra hele landet, og samtidig skabe fokus på sporten i den lokale region, hvor der blev arrangeret adskillige sideevents.

Desværre opnåede Danmark begrænset sportslig succes ved turneringen, men nåede alligevel at give international erfaring til flere unge spillere. Samtidig blev DBTU’s direktør genvalgt som vicepræsident i det europæiske forbund.

Begivenheden blev dækket af flere internationale medier, specielt i Tyskland som er et vigtigt marked for Danmark. Derudover bidrog begivenheden med en turismeomsætning på 3,4 mio. kr. Dette til trods for at målet for antallet af udenlandske tilskuere ikke blev nået.

Trods skuffende tilskuertal, som formentlig skyldes den manglende danske succes, så lykkedes det at sætte sporten på dagsordenen i Danmark. Begivenheden blev dækket solidt af den danske presse, men nåede ikke sine mål på de sociale medier.

Hele rapporten kan læses her.

Forfatter: Casper Heiselberg
Kontaktperson tlf.: 61 68 73 70
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk