Anders Lind fortsætter samarbejde med svensk legende for at styrke sin fysik:

”Gør man som alle andre, blir man som alle andre – og det er vi ikke så interesserede i”

 

Efter Anders Linds VM-kvartfinale i maj måned stod det klart, at hvis han vil op i verdenseliten, så er det afgørende, at han forbedrer sin fysik på flere forskellige områder. Han skal blive mere atletisk, og det betyder mere styrke, mere eksplosivitet og bedre koordination. Derfor er han sammen med landstræner Linus Mernsten taget til Västerås, ikke så langt fra Stockholm. Byen ligger lige ned til Mälaren – en af Sveriges mange imponerende søer. Men det optager ikke Anders og Linus. De er taget op for at besøge Claes Hellgren.

 

Claes er en levende legende i Sverige. I 1990erne var han verdens bedste håndboldmålmand. Han er mangeårig håndboldlandstræner, og så har han arbejdet med blandt andre Mikkel Hansen og Niklas Landin.

I dag har Claes et træningscenter, som er specialiseret i at styrke eliteidrætsfolks eksplosivitet, speed og koordination. Det er derfor, Anders Lind er her i dag. Grundtanken er at finde en træningsvej, der passer Anders og hans måde at være og tænke på.

 

”Jeg føler, at jeg taber formen for hurtigt. Det skal de her programmer rette op på”
Anders Lind fortæller, at han har døjet med at holde formen, som han gerne vil:

– Hvis jeg skal koge det ned, så føler jeg, at jeg taber formen for hurtigt efter en periode med mange kampe. Fordi jeg i de perioder ikke har tid til at køre styrketræning eller særlig meget bordtennistræning – for så er jeg bange for at falde ned i niveau fysisk og blive træt til kampene. Derfor er målet at få lavet nogle træningsprogrammer, der passer til mig og mit varierede kampprogram.

Konkret snakker vi om et program, som jeg kan køre, når jeg ikke har kampe, og som er hårdt og pusher min fysik op.

Og så et andet, mindre krævende program, som jeg kan køre selv, når jeg har kampe, og som gør, at jeg kan holde kroppen og min gode form ved lige, selv om jeg har mange kampe.

Og når jeg så har kamppause, kan jeg igen bygge formen og kroppen op med det hårde program.

 

Baggrunden for samarbejdet

Linus Mernsten har været primus motor i at få samarbejdet med Claes i stand. Han fortæller om processen efter VM tilbage i maj måned:

 

– Efter VM spekulerede jeg på, hvad der ville give bedst mening for Anders, ikke mindst ud fra et mentalt perspektiv. Efter at have vendt spørgsmålet et par gange, blandt andet med dame- og ungdomslandsholdstræner Magnus Mallander, blev konklusionen, at profilen for Anders må være: hurtig, fleksibel, eksplosiv, smidig og lidt uberegnelig og speciel. Det lyder jo nærmest som profilen på en håndboldmålmand. Derfor opsøgte jeg Morten Henriksen, der er sportchef i DanskHåndbold.

 

Han pegede på en U21-træner, som måske ville passe på opgaven. Han kunne dog ikke tage opgaven, da det kom til stykket, så jeg spurgte ham: ”Hvem er så den bedste?”

 

Svaret kom lynhurtigt: ”Claes Hellgren, utvivlsomt”

 

Claes er i dag fysisk træner for mange svenske topatleter i forskellige sportsgrene. Men bordtennis er nyt for ham. Men da jeg ringede til Claes og fortalte om Anders, og hvad opgaven gik ud på, snakkede han i halvanden time. Han er en mand med en vanvittig passion for at hjælpe eliteatleter. Jeg var overbevist. Men Anders skulle også tro på setuppet.

Anders tog derfor op i juli måned for at møde Claes og få en fornemmelse af, om han var den rette til at hjælpe ham. Han tog derop sammen med Team Danmarks sportspsykolog, Jonas Staun Pallesen.

 

Det blev et godt møde. Siden da har Claes fulgt bordtennis non stop. Nu fandt Anders og jeg så tid i vores kalendere til at rejse herop sammen og få lidt mere struktur på samarbejdet.

 

Projektet modtager økonomisk støtte fra Team Danmark, og vi er taknemmelige for, at vi har fået denne ekstra støtte til projektet, fortæller Linus. Det er helt afgørende for, at vi kan udvikle vores største talenter det sidste stykke. Det er små ting, som gør forskellen mellem spillerne i verdenseliten. Gør man som alle andre, blir man som alle andre…og det er vi ikke så interesserede i.

 

/KRJ