Anders Lind til Espergærde

Den danske mester, Anders Lind, besøger på onsdag den nye bordtennisklub i Idrætsbyen Espergærde, når klubben har første træningsdag. Foto: Jim Christensen.

På onsdag den 12. august kl. 16.15 i Boldsalen i Idrætsbyen Espergærde er der første træningsdag i Espergærde Table Tennis Club (ETTC).
Et par lokale ildsjæle med mangeårig passion for verdens hurtigste boldspil stiftede tidligere på året klubben, men på grund af Covid-19 har de måtte vente med at åbne.
Klubbens formand, Stefano Dahlerup, har inviteret de seneste tre års danske mester i herresingle 21-årige Anders Lind, der på åbningsdagen vil vise prøver på sit imponerende slagrepertoire og sine ’krøllede’ server, som nok skal blive en udfordring at returnere. Anders er aktuelt nr. 81 på verdensranglisten, og spiller til dagligt som professionel i Frankrig.

I første omgang vil der være træning to gange om ugen i den nye bordtennisklub – onsdag kl. 16.15-17.45 og fredag kl. 15.45-17.15. Træningen er målrettet drenge og piger i alderen 8-12 år, og der er gratis prøvetræning frem til den 28. august, hvorefter 14 får tilbudt plads på holdet efter først til mølle-princippet.

Trods klubbens korte levetid er det lykkedes at sammensætte et stærkt leder- og trænerteam, der har masser af erfaring fra andre klubber. Samtidig har klubben er klar træningsfilosofi for ungdomsarbejdet.

”Vi lægger stor vægt på motorisk træning og ønsker, at børnene opbygger et sundt og balanceret forhold til bordtennis gennem leg, koordination og teknik i samvær med andre. Vi ved, at det er det, der skal til for at fastholde børnene, og vi har derfor håndplukket et stærkt team af erfarne og uddannede instruktører”, fortæller Stefano Dahlerup.

Klubben er at finde i “Boldsalen”, Idrætsbyen Espergærde, Gymnasievej, 3060 Espergærde. Klubben blev stiftet i februar 2020 og er et idrætsalternativ primært for unge. Såfremt klubben kan opnå haltider for seniorer, vil der også blive mulighed for denne gruppe. Espergærde havde sidst en bordtennisklub i 1966. Læs mere på klubbens hjemmeside www.ettc.dk

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@bordtennisdanmark.dk