Mie Skov og Anders Lind kæmper fra i morgen om at kunne følge med Jonathan Groth til OL i Tokyo, når verdenskvalifikationsturneringen starter i Doha i Qatar. Der er 73 mænd og 60 kvinder der kæmper om henholdsvis fire og fem pladser til Tokyo. Jonathan Groth kvalificerede sig allerede ved European Games i 2019 til OL.

Anders Lind møder i første runde Daniel Gonzales fra Puerto Rico søndag kl 8.45 dansk tid. Vinder Anders denne kamp skal han søndag eftermiddag Ovidiu Ionescu fra Rumænien der blev nr. 2 i herre single ved EM i Alicante 2018 og slog Jonathan Groth i kvartfinalen.   

Mie Skov møder i første runde den kinesisk-spanske Maria Xiao kl 12.30 søndag. Lodtrækning og resultater kan ses på www.ittf.com

Mie Skov:

Mie Skov vandt mellem 2004-2013 ni danske mesterskaber og var helt dominerende i dansk bordtennis.

Mie Skov deltog ved OL i London 2012, hvor hun nåede tredje runde med 11-9 i syvende og afgørende sæt til polakken Natalia Partyka. Mie var ligeledes snublende nær på at kvalificere sig til OL i Beijing 2008 hvor hun havde tre matchbolde i afgørende kamp mod den spanske  kineser Zhu Fang. Hun stoppede bordtenniskarrieren og vandt TV-programmerne Stjernetræf og senere Vild med Dans. Nu er hun tilbage for at forsøge at kvalificere til OL i Tokyo.

Anders Lind

Dansk mester i herre single de sidste tre år Anders Lind spiller i den franske liga for Hennebont.

 

Hos kvinderne er de 60 spillere delt op i fire puljer med 15 spillere i hver pulje. Her spilles en knock out turnering og de fire puljevindere kvalificerer sig til OL sammen med vinderen af en efterfølgende knock out runde mellem de fire toere.

Hos herrerne deles de 73 spillere op i tre puljer. Puljevinderne i puljerne kvalificerer sig og toerne i puljerne sammen med semifinalister spiller en ny knock out turnering om den sidste plads.

Forfatter: Arne Madsen