Ankesag afgjort

Appeludvalget har afgjort ankesagen fra december 2011, hvor Team Nørreå blev taberdømt i kampen mod Vedbæk i STIGA Divisionen – herunder kan afgørelsen læses i sin helhed:

“Indledningsvis bemærkes, at Appeludvalgsmedlem Morten Krydsfeldt har erklæret sig inhabil i forbindelse med afgørelsen, idet han er kasserer og bestyrelsesmedlem i Københavns BTK, som har et hold i Stigadivisionen.

Afgørelsen er derfor truffet af medlemmerne Søren Andersen og Jesper Kronborg. Der er ikke valgt nogen suppleant til Appeludvalget.

Inden opstart af holdkamp nr. 21628 i Stigadivisionen den 20.11.2011 mellem Team Nørreå og Vedbæk, nedlagde Vedbæk protest imod lysforholdene.

Lysforholdene blev af dommerne målt til henholdsvis 203 og 216 lux på bordene.

Holdkampen som blev gennemført endte med Team Nørreå som vinder med cifrene 5-4.

DBTU’s turneringsudvalg har ved afgørelse af 7.12.2011 besluttet, at Team Nørreå dømmes som taber med maksimum cifre 0-5.

På baggrund af ovenstående træffer DBTU’s appeludvalg følgende afgørelse:

Det lægges indledningsvis til grund som ubestridt, at lysforholdene ikke har været 400 lux over hele spillepladsen således som beskrevet i vejledningen til turneringsreglementet § 13.

Turneringsreglementet er udarbejdet dels som en række bindende bestemmelser og dels som en vejledning, der beskriver forståelsen og (den i praksis skabe) fortolkning af bestemmelserne.

Vejledningen må forstås som forarbejder/betænkning til og retningslinjer for forståelsen af de regler som er indeholdt i reglementet.

Af vejledningen til § 13 fremgår blandet andet følgende:

”Spillelokalerne skal opfylde de af TU fastsatte krav.

Lys: der skal mindst være 400 lux over hele spillepladsen”.

Disse angivelser som altså er indeholdt i vejledningen til Turneringsreglementet pålægger klubberne i Stigadivisionen en forpligtigelse, og da der således er tale om en ”indskrænkende bestemmelse” skal kravet have sikker hjemmel i turneringsreglementets bestemmelser.

Der findes hverken i Turneringsreglementets § 13 eller andet sted i Turneringsreglementet hjemmel, der delegerer kompetence til Turneringsudvalget til at kunne fastlægge indskrænkende retningslinjer, som ligger ud over indholdet af bestemmelserne i selve Turneringsreglementet.

Hjemlen til at fastlægge indskrænkende bestemmelser om spillelokalerne findes derimod i vejledningen.

Da kravet om at lysforholdene på hele spillepladsen skal være mindst 400 lux, således er fastlagt i vejledningen, uden samtidig at have hjemmel i Turneringsreglementets bestemmelser, har Team Nørreå i den konkrete sag ikke kunne pålægges, at overholde kravet.

DBTU’s appeludvalg ændrer derfor afgørelsen truffet af DBTU’s turneringsudvalg således at det oprindelige resultat, hvorefter Team Nørreå vinder kampen med cifrene 5-4, står ved magt.”

Afgørelsen kan indbringes for DIF´s Appeludvalg inden 4 uger fra modtagelsen af denne afgørelse.”

Under Danmarksturneringen -> STIGA og Elitedivision findes links til resultater og stillinger, samt til de 10 deltagere i STIGA Divisionen, hvor man kan læse optakter, kampreferater, m.v.

TEAM NØRREÅ

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk