Årets medlemstal

Så kom resultatet af den første fælles medlemsregistrering mellem DIF, DGI og DFIF. I DBTU har vi været spændte på, i hvilken retning resultatet ville pege. Særligt på tre områder har vi ventet med spænding. Hvor stort et medlemstal står vores nye klubber for? Har vores eksisterende klubber formået at fastholde og eventuelt øge deres medlemstal? Har den nye registreringsmetode haft indflydelse på tallet – og særligt om de bordtennisklubber, som er en del af en flerstrenget forening, er ’druknet’ i hovedforeningernes medlemstal.

 

Når vi kigger på bundlinjen i opgørelsen fra CFR er vi registreret med 9.919 medlemmer i 2012, hvilket giver en lille fremgang på 76 medlemmer i forhold til året før. Medlemmerne er fordelt på 238 klubber, hvoraf de 32 klubber er ny indmeldte i 2012. Med modsat fortegn har vi 15 klubber som har meldt sig ud i løbet af 2012. Og fik vi så svar på vores spørgsmål og spænding? Svarene er vist både ja og nej.

 

Vi er stolte af, at vi fik 32 nye klubber i 2012, hvoraf de 11 af klubberne er helt nyetablerede klubber. Samtidig er vi stolte af, at langt størstedelen af indmeldelserne er sket i forlængelse af kontakt og samarbejde med DBTU’s konsulenter. Om de 427 medlemmer, som de nye klubber repræsenterer, er tilfredsstillende, kan der stadig stilles spørgsmålstegn ved. Det er unægtelig et stykke vej op til de 1500 medlemmer vi, ifølge projektplanen for Udviklingsprojektet, skal have rekrutteret over en tre år periode via nye klubber og klubber med dobbelt medlemskab hos DBTU og DGI. Omvendt må vi også konstatere at ting tager tid – blandt andet er klubber, der er etableret i efteråret 2012 ikke dem der tæller højst i medlemsregnskabet endnu.

 

Hvordan ser det så ud med fastholdelsen? Der skal ikke den store talnørd til at konstatere, at det er et område, der stadigt halter. Med 427 medlemmer i nye klubber og en samlet fremgang på kun 76, så peger pilen desværre i retning af, at 2012 også har budt på klubber, der har meldt sig ud efter lukninger og klubber som har oplevet frafald. Vi håber, at vi med forårets frafaldsanalyse kan få nogle redskaber til at fastholde medlemmerne i klubberne, så vi kan sætte ind på det område i fællesskab.

 

Og hvad så med den fælles CFR registrering? Vi synes egentligt at arbejdet med årets registrering er gået nogenlunde let. Der har været klubber som er blevet klemt og glemt i systemet, men vi konsulenter har heldigvis mødt forståelse hos de klubber vi har været i kontakt med. Vi kan ikke med sikkerhed sige, om der er nogle bordtennismedlemmer som kan være talt med hos hovedforeningens medlemmer eller om der er medlemmer som er landet i den pulje der hedder ”Øvrige DIF medlemmer”. Med da systemet har gennemgået en kritisk revision i den forgangne periode, vælger vi at tro på, at alt er registreret korrekt.

 

Sidst er der vel kun at sige, at selv en lille fremgang er trods alt en fremgang og at vi også i 2013 vil arbejde for at skabe yderligere fremgang i fællesskab med alle vores klubber. Vi vil igen opfordre til, at er der blandt læserne klubberne som har brug for lidt ekstra støtte eller bare ønsker at tale med en konsulent fra DBTU, så hold jer ikke tilbage, bare ring.

 

Se de samlede medlemstal  nedenfor:

Medlemstal 2012 fordelt på kategorier

Medlemstal 2012 med 2011 og 2010 

Stuff, kursus

Forfatter: Sarah Thomsen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 13
Kontaktperson e-mail: dorte.kronsell@dbtu.dk