Austrian Open

1/4-finalen blev endestation for den sidst tilbageværende dansker i Østrig. Groth tabte ganske klart med 0-4 til japanske Muramatsu og det var kun tæt i første sæt. Se U 21 turneringen her.

Mie skov vandt forholdsvist let sin 1. runde kamp med 4-1 mod hollandske Creemers, men måtte siden hen give fortabt mod Huang fra Taiwan. Mie vandt et tæt første sæt og havde flere føringer i de resterende sæt, men det endte desværre med et 1-4 nederlag. Jonathan Groth har derimod spillet sig i 1/4-finalen i U21 turneringen. I 1. runde slog han franske Brossier med 3-1, og fulgte derefter op med en 3-2 over polske Dyjas. Groth møder imorgen japanske Muramatsu. Kampen spilles kl. 10.45.

Det blev desværre til nederlag Jonathan Groth i den afgørende play-off kamp. Russiske Vlasov viste sig til slut som den stærkeste, selv om Groth undervejs førte med både 2-1 og 3-2 i sæt.

Jonathan Groth – Vlasov: 9-11, 13-11, 11-7, 8-11, 11-7, 9-11, 5-11.

Sternberg/Groth tabte ligeledes deres double til det østrigske par Storf/Plattner med 1-3. I damernes doublerække viste Jacobsen/Agerholm flot spil og besejrede i 1.runde det sammensatte par Mori/Timlin (Per/Irl) med 3-2, før Grundisch/Ramirez (Fra/Esp) besejrede danskerne med 11-9 i afgørende sæt.

Senere idag træder Mie Skov ind i turneringen, og hun har trukket Creemers fra Holland i 1. runde. Kampen spilles kl. 12.15 på bord 2, og der er altså mulighed for at se Mie LIVE her.

Efter en flot indsats, spillemæssigt så vel som taktisk, lykkedes det Groth at spille sig videre til play-off runden, hvor verdens nr. 137, russiske Vlasov, venter. Groth slog japanske Sakai med 4-1, og selv om flere af sættene var tætte, så var Groth den bedste spiller på banen og gik fortjent videre.

Her et klip med Groths modstander. I klippet møder Vlasov en god kending af dansk bordtennis, svenske Jens Lundquist:

Sternberg kunne derimod ikke slå sig videre i turneringen. Tyske Mengel blev for stor en mundfuld, og Eslövspilleren er dermed færdig i singleturneringen. Kasper tabte 1-4.

Groth spiller Play-off kl. 16.45. Se lodtrækningen her.

Både Sternberg og Groth kom planmæssigt fra start, da de begge vandt deres første opgør ved Austrian Open. Senere idag spiller begge igen, Sternberg kl. 11.30 mod tyske Mengel, og Groth mod japanske Sakai, ligeledes kl. 11.30. Groths kamp kan ses live her.

Også Mie Jacobsen og Pernille Agerholm spillede igår, dog uden sejre. Begge skal spille senere idag kl. 13.45. Mie Jacobsen er også med i U21, og her besejrede hun Mori fra Peru. Mie spiller U 21 igen kl. 10.00. Se alle resultater via linket på forsiden eller ved at klikke på spillernes navne længere nede på siden.

Imorgen starter Austrian Open, og Danmark er repræsenteret med 5 “mand”. Kasper Sternberg og Jonathan Groth for herrerne og Pernille Agerholm og to gange Mie, Jacobsen henh. Skov, hos damerne. Sportschef Peter Sartz samt landstræner Hu Wei Xin er med for at sikre optimale betingelser for de danske spillere når de imorgen skal i aktion i gruppespillet.

Lodtrækningen til gruppespillet er allerede foretaget, og lodtrækningen kan ses ved at klikke på spillernes navne: Sternberg, Groth, Mie J og Agerholm.

Groth’s japanske modstander, Asuka Sakai, er kendt for at have “verdens hurtigste serv”. Se hvor hurtig den er her:

Jonathan: En interessant lodtrækning. Jeg har mødt Pfeffer før og vundet, men det var et stykke tid siden. Japaneren har jeg set spille, og er noget med at han har en giftig serv…!

Mie Skov ser ud til at være direkte i hovedturneringen da hun ikke figurerer i gruppespillet. Dog er hun heller ikke på seedningslisten, men ser ud til, at Mie, via et afbud, er kommet direkte ind. Se mere her.

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97