B 75 udlignede til 1-1

B 75’s Khaled Assar har foreløbig vist sig som DM-semifinalens bedste spiller med fire 3-1 sejre (to over Ewout Oostwouder og to over Li Moding). Foto: Fra facebook.

Der var lagt op til god bordtennis i dag i Hirtshals Idrætscenter, hvor to kinesere, to svenskere, en egypter, en hollænder, en grønlænder og Andreas Dilling udgjorde de i alt otte spillere, der dystede for henholdsvis B 75 og Næstved BTK.

Næstved BTK vandt det første opgør med 5-4 efter en Golden Set-afgørelse, og B 75 var derfor under pres, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at komme i DM-finalen i 2018.

Hjemmeholdet kom skidt fra start

Det blev en ny jævnbyrdig affære, hvor udeholdet Næstved BTK bragte sig foran med 3-0, inden Khaled Assar fik reduceret til 1-3 for hjemmeholdet. Det satte B 75 i gang og holdet bragte sig foran med 4-3, inden Andreas Dilling vandt over Ivik Nielsen og sikrede Næstved BTK endnu en Golden Set-afgørelse.

Her blev kampen An Shu mod Andreas Dilling valgt ud. Det var ikke til at se, at An Shu en time tidligere havde tabt med 3-0 i sæt til Dilling. Han satte sig på sættet fra start, hvor han kom foran med 4-0 og 5-1 ved sidebytte, inden han suverænt lukkede sættet med 11-3. Dermed skal de to hold på mandag hos Næstved i Holmegård ud i en tredje- og altafgørende semifinalekamp om en plads i DM-finalen.

Egyptiske Khaled Assar viste igen storform, da han lige som i den første semifinale vandt begge sine kampe for B 75 med 3-1 i sæt også denne gang mod Li Moding og Ewout Oostwouder.
Simon Söderlund holdt B 75 inde i kampen, da han udlignede til 3-3 for B 75 med en sejr på 11-9 i femte- og afgørende sæt over Ewout Oostwouder, hvor han ellers var bagud med 5-3 ved sidebytte. Det var Söderlunds første sejr i semifinalekampene. Det så også sort ud for B 75 ved stillingen 3-3 i kampe. An Shu, der havde tabt sin første kamp med 3-0 i sæt til Dilling var bagud med 0-2 i sæt mod svenske Henrik Johansson. Han fik reduceret til 1-2, men var så bagud med 2-5 i fjerde sæt, som han fik vendt til sejr på 11-8, inden han vandt femte sæt og dermed sikrede B 75 den fjerde og meget vigtige sejr i holdkampen.

Golden Set
Ved stillingen 4-4 i slutspilskampene spilles et Golden Set. Holdkaptajnerne skiftes til at fravælge en af de tidligere spillede kampe fra holdskemaet. Dette fortsætter til én kamp står tilbage. Denne sidste kamp afgøres i ét sæt. Hjemmeholdet fravælger altid først.