B75 får ny bordtennishal

B75 startede i sin tid på Ulvkærskolen i Hirtshals, og med undtagelse af en enkelt afstikker på et par år i Hirtshals Idrætscenter i 1980´erne, har klubben siden da holdt til på Ulvkærskolen. Med skolereformens indtog for et par år siden, lukkede politikerne Ulvkærskolen, og B75´s fremtidige lokalesituation har de seneste år været usikker og til megen debat.
Med en god dialog med både lokalpolitikere, embedsfolk og Hirtshals Idrætscenter, er det dog lykkedes for B75 og førnævnte parter, at fremkomme med en løsning, som tilgodeser, og er fordelagtig for, både Hjørring Kommune, Hirtshals Idrætscenter og B75.
Løsningen er en ny hal på 500m2, som skal bygges ved Hirtshals Idrætscenter. Hallen skal primært benyttes til bordtennis af B75, som træner morgen, eftermiddag og aften i alle ugens hverdage, og spiller holdkampe lørdag og søndag. I kommende sæson har B75 fem divisionshold (1. division, 2 x 2. division, Juniordivision og 1. division for veteraner), Jyllandsseriehold samt en række seriehold og pige/drenge ungdomshold.
Kommunens fordel er en betydelig økonomisk driftsbesparelse da driften af den gamle skole, som i dag kun benyttes af B75, er meget dyr. Hirtshals Idrætscenter får med B75 som lejer mere liv og aktivitet i centret og med den nye hal et øget indtjeningsgrundlag.

Ny hal – nye mål

”Den nye hal åbner for uanede muligheder for B75.” udtaler sportschef i B75, Lars Rokkjær (forsidebilledet).
Hallen vil gøre B75´s træningsmiljø endnu mere attraktivt, og man vil lokalt blive mere synlige. Hallen indrettes efter de krav, der stilles til internationale kampe på eliteniveau, og med sådanne faciliteter rykker B75 et stort skridt nærmere et af sine delmål, som er oprykning til Stiga-divisionen efter sæson 2014/15 og deraf følgende mulighed for at spille europæiske kampe i den såkaldte ETTU Cup.

Ros fra politisk side

Planen med den nye hal skulle godkendes i både Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet og ved alle tre afstemninger blev planerne enstemmigt vedtaget. Ved Byrådets endelige afstemning var der rosende ord til B75. Formanden for FKB udvalget Sven Bertelsen fra Lokallisten roste B75 for sit internationale snit og ikke mindst for det store og frivillige sociale ansvar klubben tager i sit breddearbejde. Jørgen Christensen fra Venstre bakkede op: ”B75 er ikke hvem som helst. Klubben består af ildsjæle, som gør et stort stykke arbejde”, sagde han, og de Konservatives Michael Vajhøj fulgte trop: ”Jeg tør slet ikke drømme om, hvilke resultater B75 kan opnå med de faciliteter, som vi snakker om her.”
B75´s store arbejde belønnes således med topmoderne faciliteter, som, hvis alt går vel, kan tages i brug ved klubbens 40 års jubilæum i januar 2015.

Martin Lund og Daniel Christensen B75 (nærmest kamera) Ulvkærskolen 24 02 13

Martin Lund og Daniel Christensen (der server), B75 er her i kamp på Ulvkærskolen i 2013. Nu kan de se frem til at skulle spille i en helt ny hal fra januar 2015.

Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk