Benjamin slået i puljen

Den danske mester i spil med sandpapirsbat Benjamin Sørensen fra Silkeborg BTK var kommet i fint selskab ved World Cup Ping Pong 2018 (spil med sandpapirsbat), der i weekenden blev afholdt i Zhenjiang Sports Convention & Exhibition Center i Jiangsu, Zhenjiang, Runzhou.

De 16 deltagere var inddelt i fire puljer med fire spillere i hver. De to bedste fra hver pulje gik videre til knock out-fasen, der altså startede med kvartfinaler.
Benjamin havde ikke meget held i lodtrækningen. Han kom i pulje med tre af de i alt fem kinesere der i blandt Wang Shibo og Huang Jungang, der mødtes i VM-finalen i Ping Pong i London i januar 2018 med førstnævnte som vinder. Den sidste i Benjamins pulje var den kinesiske damespiller Chen Jie.


Lodtrækning til puljerne ved World Cup. Foto: Privat.

Natten til søndag spillede Benjamin sine tre puljekampe foran godt 300 tilskuere, og det blev til tre nederlag. Han siger om de tre kampe:
”Jeg var okay med i alle kampe og gjorde en god figur, men jeg må bare erkende, at de tre kinesere var for stærke. De havde lige det ekstra gear, der kræves”.

Benjamin tabte 3-1 til Huang Jungang (nr. 2 til dette års VM), og de to andre kampe med 3-0. Dog forholdsvis tætte sætcifre.
”Jeg fik 11 point (+/- 1) i de fleste sæt og havde tre sætbolde mod Wang Shibo (dette års vinder af VM), men det var desværre ikke nok til at vinde et sæt”, fortæller Benjamin Sørensen fra Kina.

Den kinesiske damespiller Chen Jie vandt med 3-0 over Huang Jungang, og gik dermed videre fra puljen til knock out-fasens kvartfinaler. Hun gik endda hele vejen til finalen, hvor hun måtte se sig slået af Alexander Flemming, Tyskland, der blev nr. 2 ved World Championship of Ping Pong (spil med sandpapirsbat) i Alexandra Palace i London i både 2015 og 2017. Undervejs til World Cup-titlen tabte Alexander Flemming i puljen til Andrew Baggaley.

”Det har været en meget stor oplevelse at være en del af den absolutte elite inden for Ping Pong og også at lære dem at kende personligt”, skriver Benjamin i en mail. Han kunne søndag observere en masse god Ping Pong fra sidelinjen, inden han allerede i morgen tirsdag igen har fødderne på dansk jord.


Benjamin Sørensen (forrest til højre) i bussen på vej til hallen for at deltage i World Cup. Foto: Privat.

Regler

Der blev spillet bedst af fem sæt efter Ping Pong pointsystem (to dobbeltpoints pr. kamp). Desuden blev der spillet med andre sandpapirsbat end dem, man normalt får udleveret. Dem fik deltagerne mulighed for at træne med dagen før start.


Battet der blev spillet med ved World Cup of Ping Pong. Foto: Privat.

Pengepræmier ved World Cup

Vinder: 20.000 US-dollars (131.490,- kr.)
Nr. 2: 10.000 US-dollars (65.745,- kr.)
Nr. 3-4: 5.000 US-dollars (32.872,50 kr.)
Nr. 5-8: 2.000 US-dollars (13.149,50 kr.)
Nr. 9-16: 500 US-dollars (3.287,25 kr.)

Læs artiklen “En sand mester med sandpapir” (18/12-2017) her
Læs artiklen “Benjamin blandt verdens 32 bedste” (30/1-2018) her
Læs artiklen “Benjamin til World Cup” (9/11-2018) her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk