Benjamin til World Cup

Dato: 
09.11.2018

- den danske mester i spil med sandpapirsbat Benjamin Sørensen fra Silkeborg BTK er taget til Kina.

Jeg fanger 24-årige Benjamin Sørensen på mobilen i Frankfurt lufthavn torsdag eftermiddag, hvor han er mellemlandet på vej til Nanjing i Kina, hvor fra han skal rejse videre til Zhenjiang Sports Convention & Exhibition Center i Jiangsu, Zhenjiang, Runzhou for at deltage i disciplinen World Cup med sandpapirsbat i kommende weekend.

”Det er helt vildt og meget overraskende, at jeg er blevet inviteret”, fortæller Benjamin Sørensen, der blev kontaktet af den tredobbelte verdensmester i Ping Pong, Maxim Shmyrev, som havde fået til at opgave at samle 16 spillere til World Cup of Ping Pong (spil med sandpapirsbat), der i kommende weekend afvikles for blot anden gang.

Ved World Championship of Ping Pong 2018 (spil med sandpapirsbat), der blev afviklet i Alexandra Palace i London i dagene 27.- 28. januar, nåede Benjamin som den første dansker nogensinde videre fra det indledende puljespil, inden han i 1/16-finalen tabte med 2-0 (15-9, 15-10) til Chris Doran, England, der som bedste europæer nåede helt til semifinalen sammen med tre kinesere.
Kampen blev sendt direkte på Sky Sports. Benjamin sikrede sig en præmiecheck på 1.500 US-dollars (9.018,- danske kroner).

Grundet kampe for Silkeborg BTK i 1. division har Benjamin kun trænet intensivt i ca. 10 dage med sit sandpapirsbat. Han kender hverken til spillesystemet eller præmiestørrelsen ved World Cup, men glæder sig til at ”trykke den af” mod nogle af verdens bedste i disciplinen.

”Jeg ved, at Maxim Shmyrev, Rusland (verdensmester de tre første gange at VM blev afholdt i 2011, 2013 og 2014 samt tabende finalist i 2016, red.), Andrew Baggaley, England (verdensmester i 2015 og 2016, red.), Alexander Flemming, Tyskland (tabende VM-finalist i 2015 og 2017, red.), Vladislav Kutsenko, Rusland (som Benjamin tabte til i puljen ved VM i januar, red.), Chris Doran, England (som Benjamin tabte til i 1/16-finalen ved VM i januar, red.), Matt Ware, England og fire stærke kinesere deltager”, fortæller Benjamin, der lover at holde os opdateret fra Kina.

Mr. Ping Pong er stor i Kina

Undertegnede deltog i slutningen af august i en turnering i Rusland, hvor Maxim Shmyrev også var blandt deltagerne. Vi fik talt om, hvordan spil med sandpapirsbat havde udviklet sig eksplosivt siden starten med det første VM i Ping Pong i 2011.
Umiddelbart efter turneringen ville Maxim intensivere træningen med sandpapirsbat. Han skulle bl.a. på et månedlangt ophold til Kina fra 10. september for at åbne tre bordtennisskoler (Guohong Sport) i Shenzheng. Maxim var af den opfattelse, at kineserne der har vundet VM i spil med sandpapirsbat de seneste to år, inden længe også ville være dominerende i den disciplin. Det har vi nu sendt Benjamin til Kina for at forhindre!

Læs artiklen "En sand mester med sandpapir" (18/12-2017) her
Læs artiklen "Benjamin blandt verdens 32 bedste" (30/1-2018) her


Benjamin blandt venner ved VM i spil med sandpapirsbat i London i januar i år. Foto: Privat.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: