Bentsen matchvinder

0-1
Den danske veteran Allan Bentsen formåede ikke at udnytte de chancer, der opstod undervejs i kampen mod polske Lucjan Blasczcyk. Dermed er Danmark bagud 1-0 i den vigtige ottendedelsfinale ved EM i Århus.

Allan Bentsen, der stopper på landsholdet efter denne sæson, fik ellers en fornem start på kampen. Det lykkedes danskeren at få initiativet og komme først i angreb, men trods en føring på 10-8 blev første sæt polsk.

I andet sæt lykkedes det polakken at få styr på det korte spil og presse Bentsen i defensiven, men danskeren strittede imod. Trods bagud 10-6 blev stillingen 10-10 til stor jubel for de cirka 1300 tilskuere i Arenaen. Alligevel var det igen Blasczcyk, der trak det længste strå.

Allan Bentsen formåede dog at hive sig selv op og leverede med aggressivt spil et fornemt tredje sæt, der også gav dansk bonus med 11-6. Derefter var der dog ikke mere at komme efter. Den polske førstemand var klart bedst i fjerde sæt, og dermed er det nu op til Michael Maze at bringe Danmark tilbage i kampen. Han møder netop nu kinesiskfødte Zeng Yi Wang.

Allan Bentsen (29) – Lucjan Blasczcyk (14): 10-12, 10-12, 11-6, 3-11.
 
0-2
Hvad der skulle have været en dansk udligning blev til et snævert dansk nederlag. Michael Maze tabte til den kinesiske polak Wang Zeng Yi med cifrene 8-11, 7-11, 11-9, 12-10, 10-12.

Det danske es, Michael Maze havde ikke heldet med sig, da han i dagens anden holdkamp måtte sig besejret af den kinesiske polak Wang Zeng Yi efter fem tætte sæt. Polakken vandt de første to sæt forholdsvis ubesværet i kraft fem-seks kantbolde og nogle gode, hårde loops lige på kroppen af Maze.
 
De resterende sæt var alle meget lige, men heldet begyndte at vende, og Maze kom på 10-8, før sættet blev sikret med 11-9. I fjerde sæt var Maze nede med matchbold ved 9-10 , men kom stærkt tilbage og vandt sættet 12-10.

Danskeren var bagud 5-8, 7-9 og 9-10, 10-11 i femte og afgørende sæt, og måtte til sidst indkassere et bittert nederlag.

Danmark har nu ryggen mod muren i holdkampen mod Polen, og skal vinde de sidste 3 singler for at blive i turneringen.
 
1-2!
Den danske mester Finn Tugwell har reduceret den polske føring ved at slå Bartosz Such i en tæt femsætskamp. Polen fører nu 2-1.

28-årige Tugwell kom ellers rigtigt skidt fra start og kom hurtigt bagud 8-1 i første sæt. Tugwell gav dog flere prøver på sin hurtighed, og i andet sæt vendte billedet fuldstændigt. Pludselig var det danskeren, der havde initiativet. Ved 1-1 i sæt fulgte et meget tæt tredje sæt, hvor spillerne hele tiden fulgtes ad. Da polakken tog sættet hjem, så det pludseligt meget sort ud for Danmark.

Men den danske mester var ikke sådan at slå ud, og de sidste to sæt gik på overbevisende manér til dansk side.

Dermed lever Danmark stadig i den vigtige ottendedelsfinale.

Maze møder nu Lucjan Blaszczcyk, og en dansk sejr er påkrævet, hvis Danmark vil gøre sig nogle forhåbninger om videre avancement.

Finn Tugwell – Bartosz Such: 5-11, 11-5, 11-13, 11-4, 11-5.

2-2!!
Med lodder og trisser. Danmark lever fortsat i holdturneringen ved EM i bordtennis. Michael Maze har netop besejret Polens Lucjan Blaszczyk (nummer 14 i Europa) med 3-2 i sæt efter endnu et fortættet drama. Maze fik en skidt start på første sæt og var nede med tre sætbolde, men kom igen og vandt 12-10. Første danske føring var 11-10. Det kaldes timing.

Andet sæt haltede Maze også bagefter, og var igen bagud 7-10, men denne gang var der ikke held til at nå op, og polakken vandt 11-7.
I tredje sæt stak Maze af fra start, og via en 4-0 føring blev sættet vundet problemløst med 11-2. Fjerde sæt gik den modsatte vej. Denne gang havde polakken initiativet, og han vandt klart 11-5.

Femte sæt var forbudt for børn, selvom der var mange af dem blandt de næsten 1.500 tilskuere i Atletion. Efter at have været bagud 3-5 midtvejs i sættet, fik danskeren kæmpet sig tilbage, og blandt andet takket være et forhåndsloop fra en helt umulig position nogle centimeter over gulvet, kom Maze på 9-7. Polakken kom på 10-9, før Maze lukkede kampen og sendte Allan Bensten ud i en afgørende dyst mod den kinesiske polak. Wang Zeng Yi. Læs om den og reaktioner fra den danske lejr efter kampen…

Allan Bentsen vandt 8-11, 7-11, 11-2, 11-3, 12-10 i en sand gyser.
 
3-2!!!
Bentsen var foran 9-5 i femte sæt og lignede en vinder, men kom bagud med matchbold mod sig ved stillingen 9-10.
Den rutinerede dansker havde de bedste nerver og vandt kampen 12-10 til stor jubel for hjemmepublikummet.
 
Reaktioner følger senere i aften…

Forfatter: Andreas Magnussen
Kontaktperson tlf.: 51 29 91 37
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk