Beretning fra Düsseldorf

Mie Skov og Anne Cathrine Bomann har sammen med undertegnede været i Tyskland i den forgangne ugepå lejr. Her følger lidt tanker om hvordan det ser ud for dansk damebordtennis, og lidt information om træningen på det tyske forbunds træningscenter.

Mie og AC udgør stammen på det “nye” danske landshold, som har mistet Pia Finnemann og Janne Jensen de seneste år. Janne og Pia var sammen med Mie holdet der for nogle år siden lå i toppen af B-gruppen I Europa. Nu er der Mie tilbage, som den rutinerede kaptajn på 20 år. Mie og AC suppleres af endnu yngre kræfter, hvor tanken er at vi har lang tid til at udvikle holdet.

Mie og AC tog sammen med Pernille Søndergaard og Pernille Agerholm, det første skridt fremad ved suverænt at vinde EM- kvalifikationspuljen, således at damerne atter er i B-gruppen ved EM i Beograd til marts, hvor de skal forsøge at etablere sig.

Europaligaholdet – oktober 2005

På lidt længere sigt er målet for damerne at komme tilbage i toppen af B-gruppen, og med tiden kunne aspirere til oprykning til A-gruppen, hvilket er det udfordrende og langsigtede mål.

Der er stor forskel på pigerne i forhold til alder, niveau og mål, hvorfor vi ikke kan have samme oplæg til dem, selvom de spiller på samme hold. Vi skal forsøge at sikre at hver enkelt har de muligheder der er nødvendige for at tage næste skridt i sin udvikling, således at de nærmer sig det niveau der er nødvendigt for at indfri deres egne og holdets målsætninger.

Dette kræver at alle spillerne, og de der kommer bagefter som er på ungdomslandsholdet, udvikler sig mere end vores konkurrenter rundt omkring i Europa og det skal vi arbejde hårdt for.

Damelandsholdet – VM 2006

Det er derfor vi har været på lejr i Tyskland og tidligere har været flere gange i Ungarn. Det er to af de bedste lande i Europa på damesiden og de har træning med en del af deres bedste spillere på et center.

I ugen har vi trænet med tre tyske landsholdsspillere, suppleret med andre, hvor niveauet er forskelligt, men vi får input om hvordan disse spillere træner, og hvordan vi står i forhold til dem træningsmæssigt. Det skal vi tage med hjem og forbedre i den daglige træning derhjemme.

Desuden spiller Mie og AC i tyske klubber, hvor de møder mange forskellige spillere med forskelligt materiale og spilsystem. Dette er en perfekt uddannelse, for danske spillere er vant til at kende alle deres modstandere på forhånd, og mangler derfor ofte meget taktisk mod nye modstandere.

mie-lille.jpg Mie Skov

Mie er matchet hårdt i 1. Bundesliga i denne sæson, hvor hun møder mange europæiske topspillere med stor rutine, suppleret med kinesere på samme niveau.

Mie har gjort det rigtigt godt og har lært endnu mere om hvad der skal til mod de bedste spillere.

Det har hun lært fordi hun har haft god forberedelse og evaluering af kampene, blandt andet med video.

                                                             Anne-Cathrine Bomann

AC spiller 2. Bundesliga i 1. parkryds, og det er et perfekt niveau for hende, hvor hun møder spillere på sit eget niveau hele tiden.

Der kan AC måle om de ting hun lærer i træning og kamp bliver forbedret og i år har hun gjort det godt.

Det er vigtigt at lære af disse kampe så man altid bliver lidt bedre til at spille kamp.

AC er også begyndt med video for at kunne lære mere af kampene.

 

Det vil være godt hvis der er flere af pigerne der kan få disse erfaringer fra at spille i et andet land, da det er vigtigt for at udvikle sig internationalt. Desuden skal vi arbejde for at den daglige træning bliver bedre; det gælder både pigernes egen indsats og forståelse men også de rammer der er for træningen.

Her i Tyskland har vi trænet 8 pas med sparring både opad og nedad hvilket er godt, men en del med de samme spillere, hvilket har været det største minus. Træningen er ca. 2,5 time pr. pas, og fokus ligger i øjeblikket meget på benarbejde og veksling med mange gentagelser i højt tempo.

Grunden er at der har været en lang periode med mange kampe og turneringer, hvor det er naturligt at man træner meget kamprelateret og derfor taber noget tempo og fysik. Den kommende periode frem til midt i januar vil der blive arbejdet meget fysisk og meget med tempo og benarbejde.

Læs mere om damelandsholdets spillere under Landshold -> Damer

Europaligaholdet – oktober 2006

Forfatter: Thorsten Hævdholm
Kontaktperson tlf.: 21 68 66 11
Kontaktperson e-mail: thorsten.haevdholm@dbtu.dk