Blogindlæg fra Rasmus Schøn

Rasmus Schön skriver:

Vi har nu gået i over en måned på BIE, og hverdagen har meldt sig. Folk er for alvor begyndt at føle sig hjemme, og man har efterhånden fundet sig til rette med den strukturerede hverdag med træning, skole, lektier osv. Med skolen morgentræner vi 4 gange ugentligt. Vi kører et forløb, hvor vi gør os klar til at kunne træne 2 gange om dagen. Mandag består træningen af løb/fysisk træning. Tirsdag og torsdag står den på bordtennis i Idrættens Hus, mens vi fredag skal danse med danselinjen. Danseundervisningen er kommet i stand efter anbefaling af senioransvarlig Linus Mernsten. Dette er for at udvikle os motorisk, fysisk og smidighedsmæssigt.

Rasmus Schøn vandt DM-bronze med Brønderslev i sidste sæsons Drengedivision.

Linjetur til Eslöv

Vi havde en god tur til Eslöv. Eslöv, som vel sagtens kan beskrives som lidt af et bordtennismekka, hvorfor mange spillere fra forskellige lande søger imod Eslöv. Vi gik ind i klubbens daglige træninger, og programmet bød på 9 træningspas på fire døgn med nogle yderst kompetente trænere. Vi boede i Eslövs hal, som havde en særdeles imponerende sovesal med 30 senge. Ud over en stor hal med rødt gulv var selve sovesalen også belagt med rødt gulv. De fire trænere som vekslede med at styre træningens gang, var Andy (tidligere træner i Ochsenhausen), Peter Sartz (tidligere dansk landstræner), Peter Andersson (træner for Eslöv) og Stuff (nuværende ungdomslandstræner). Ikke nok med disse trænere, sparringen var også på et rigtigt højt niveau. De fleste pas bestod hovedsageligt af benarbejde. Dette kunne vi da også mærke, da vi formåede at falde i søvn på sovesalens gulv.
I træningen kom vi vidt omkring med forskellige øvelser. Andy havde meget fokus på ens bevægelse, især bevægelsen i dybdeledet pointerede han mange gang. Vi øvede det ved at isolere ens bevægelse til et lille område fx baghåndshjørnet, så man kunne have fuld fokus på at komme ind og ud på den korrekte måde. Desuden bestod træningen bl.a. af serv-og kina-træning. Kinatræneren var ofte Stuff. I mit tilfælde var det første gang, at jeg havde Stuff som Kinatræner i et helt pas, og det var i mine øjne et interessant og anderledes pas, da Stuff er meget detaljeorienteret og perfektionistisk. Selv om man rammer pladen, retter han en, hvis man fx. kan få mere power i. Jeg synes, det var en fornøjelse at prøve hver en øvelse, hvor man var informeret om, hvad man skulle forsøge at gøre bedre. Når træningen var færdig, havde vi mulighed for at se, hvordan tingene skulle gøres – dele af klubbens 1. hold, bl.a. Robert Svensson og Xu Hui, var der dagligt og træne.

Hvis man er interesseret i at vide mere om, hvad samarbejdet imellem Brøndby Idrætsefterskole og DBTU handler om, så kontakt viceforstander Martin Lund på tlf.: 60 22 20 59 eller mail: martin@brondby-ie.dk eller elitekoordinator Christoffer Petersen på tlf.: 43 26 21 10 eller mail: christoffer.petersen@dbtu.dk. Brøndby Idrætsefterskole holder ligeledes Åbent Hus, når der er efterskolernes dag lørdag den 26. september. Her vil man kunne møde elever og lærere, høre hvad skolen tilbyder samt meget andet. Læs mere her

Læs artiklen “Nyt hold startet på Brøndby Idrætsefterskole” her
Oliver Petersen skrev det første blogindlæg. Læs hans beretning her
Nicolai Christoffersen skrev det andet blogindlæg. Læs hans beretning her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 22 64 00 78
Kontaktperson e-mail: christoffer.petersen@dbtu.dk