Bordtennis Danmark fylder 80 år!

Bordtennis Danmark fylder 80 år!

I dag kan Bordtennis Danmark fejre 80-års fødselsdag. Det er altså nu hele 80 år siden, at Dansk Bord-Tennis Union blev stiftet den 16. januar 1943 – altså under 2. verdenskrig. Formålet var at virke for bordtennissportens fremme og vækst.

Der er sket meget siden. Senest i 2018, hvor et stort strukturarbejde udmøntede sig i en nedlukning af lokalunionerne, som jo havde været med til at stifte Dansk Bord-Tennis Union. Strukturændringen betød også, at Dansk Bord-Tennis Union i 2019 skiftede navn til Bordtennis Danmark. Forbundets formål er dog det samme; at virke for bordtennissportens fremme og vækst.

Sportsligt har Danmark – på trods af vores lille størrelse i en verdensomspændende sport – formået at hente en hel del metal. Vores atleter har bl.a. vundet OL-bronzemedaljer (Michael Maze og Finn Tugwell i 2004), EM-guldmedalje (herre-holdet i 2005 og Michael Maze i 2009) og senest EM-bronzemedaljer (Hold EM, 2021).

Selvom Bordtennis Danmark ældes, så går forbundet ikke på pension. Der er fuld gang i Bordtennis Danmark – og fuld damp involverer svære valg i forhold til, hvordan vi bedst indfrier vores mål om vækst. Vi har kunnet konstatere, at dét at drifte et forbund med turneringsbordtennis og elitesatsning ikke giver medlemsfremgang i det 21. århundrede. Der skal tilsyneladende noget andet til for at fange de unge.

Med henblik på at skabe vækst har vi måtte forandre og nytænke vores tilgang til, hvordan vi kan gøre bordtennis til en mere attraktiv sport. Al forandring er svær, og måske ikke mindst, når man har 80 år på bagen. Det ændrer dog ikke på, at det er et ansvar, vi som forbund skal og må påtage os – for bliver vi ved med at gøre det samme, så vil resultatet også blive det samme. Så vil der ikke komme medlemsfremgang, som vi ønsker.

Vi arbejder på at skabe spændende, nye oplevelser som kan bidrage til givende og sportslige fællesskaber for såvel eksisterende som kommende medlemmer.

Energi til at lykkes er der masser af – vi mærker den både blandt medarbejdere, i klubberne og i hallerne rundt omkring. Hver dag er der hundredvis af frivillige, der knokler for at fremme og vækste dansk bordtennis – og det er derfor, vi har en tro på, vi sammen vil lykkes. Sunde fællesskaber og gode oplevelser kombineret med Bordtennis Danmarks indtog på digitale platforme, skal gerne trække de unge til – og de skal fastholdes.

Vi vil markere forbundets 80 år i forbindelse med det fælles DM for seniorer og veteraner i Gladsaxe den 24. – 26. marts. Vi håber naturligvis på stor deltagelse og en masse tilskuere til arrangementet for at fejre de danske mesterskaber og Bordtennis Danmarks jubilæum.

Afslutningsvis vil vi gerne i anledningen af det runde jubilæum benytte lejligheden til at sige en stor TAK til alle, der arbejder for at fremme bordtennissporten i Danmark.

 

Bestyrelsen