Bordtennis i Badebyen

De 8. EM Veteraner står lige for døren og afvikles 15.-20. Juni i den Kroatiske badeby Porec.

Man havde fra arrangørside sat et maximum på 2.500 deltagere og allerede i april måned nåede man den grænse.

Den danske trup består denne gang af 41 spillere og 9 ledsagere, så vi er som sædvanligt godt repræsenteret.

Ved EM kan alle deltage, hvis bare man har alderen, men det er tilsyneladende blevet et tilløbsstykke for mange tidligere stjerner.

Udover den store bredde er der også en del “tidligere” stjerner i blandt – og mon ikke der også bliver nogle interessante medaljekampe.

ETTU’s hjemmeside er der en mindre præsentation af nogle af de “gamle” stjerner

Danmark er sædvanligvis godt repræsenteret blandt medaljefavoritterne. Udover de på ETTU’s liste nævnte spillere har jeg indsendt en liste til ETTU med navne på spillere, som bør seedes blandt de 8-16 bedste – og mon ikke de fleste kommer med her.

Specielt Carsten Egeholt Bang har de sidste år vist sig blandt medaljetagerne, men der er flere potentielle emner.

Det betyder, at såfremt man overholder de opnåede seedinger, vil der blive mange interesante “danske” kampe lørdag ved semi- og finalestævnet.
Vi plejer at være godt repræsenteret her, og glæder os til at kunne tilføje endnu flere medaljer til vor EM medalje-liste.

For blot nogle år siden, frygtede man internationalt at EM og VM arrangementerne var den samme faste trup af spillere som deltog år efter år – og man frygtede virkeligt “generationsskiftet”.

Men …. Efter VM i 2006 i Bremen har 40 års rækkerne virkeligt fået et boom af unge gode spillere, som med stor lyst deltager i mesterskaberne.

Også i Danmark ses generationsskiftet tydeligt – se blot på DM i Århus, hvor Veteran 40 havde 54 deltagere, mens nærmeste række med mange deltagere havde 19 deltagere.

Ved VM i Brasilien sidste år var der en stor gruppe af nye spillere fra Tølløse (og de kommer igen til Hohhot næste år), mens der denne gang er mange debutanter fra Københavns BTK, så ….. Lige nu frygter vi ikke fremtiden – vi glæder os til den.

Selvom der er mange nye deltagere world vide er der heldigvis stadig en stor trofast trup af spillere, som nyder at være med til disse arrangementer. Hver især sætter sine mål for hvad man gerne vil opnå, så der bliver kæmpet på alle niveauer.

Personligt har jeg altid haft det mål, at kvalificere mig til hovedturneringen = blive nr. 1 eller 2 i puljen, selvom jeg rent styrkemæssigt hører til i consolation (Nr. 3 og 4), og vil få langt flere kampe her. Men heldigvis er målsætningen holdt ca. 2/3 af gangene med efterfølgende hurtigt “good bye”.

Endeligt skal der siges, at der traditionelt altid har været en god stemning blandt de danske deltagere, og et sammenhold som er misundt af mange af de andre nationer. Det ses tydeligt ved at mange af dem søger vore græsgange.

Slutteligt ønskes alle en god tur til Kroatien og pøj-pøj.

– læs mere om EM for Veteran 2009 ved at følge linket…

Forfatter: Jens-Erik Linde
Kontaktperson tlf.: 86 22 37 04
Kontaktperson e-mail: linde@sport.dk