BTDK’ nye formand Henrik Vendelbo er lykkes med at indgå en samarbejdsaftale med Københavns Kommune, der virkelig sparker røv.

I en stærk dialog med Københavns Kommunes Beskæftigelses- og integrations Borgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard er det lykkedes Henrik Vendelbo at få bordtennis på budget 2022-23 med et samlet beløb på 1.1 mio. kroner.

Det er et meget spændende projektsamarbejde, som BTDK indgår med Københavns Kommune. Midlerne fokuseres på forebyggende indsatser målrettet mod borgere med Parkinson og Demens og skal til indkøb af materiel såsom indendørs og udendørs borde, net, bat og bolde, og til at understøtte sundhedshuse og andre kommunale tilbud med bordtennisfaglig viden og instruktion ude lokalt.

Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard er selv tidligere bordtennisspiller og har endda også været pigekaptajn for det danske pigelandshold ved UEM i 90erne, så hun kender til bordtennisspillets mange positive egenskaber.

Med til at løfte denne sundhedsdagsorden med bordtennis som vejen til mental og fysisk sundhed har også været Lars Bo Kaspersen, Professor på CBS, bordtennisspiller og Parkinson patient, der med artikler og afdækning af forskning på området, har tydeliggjort bordtennissportens store potentiale.

 

Læs pressemeddelelsen her