Bordtennisturnering på Københavns Rådhus

Er du over 60, og vil du vide mere om, hvad bordtennis kan gøre for dig og dit helbred? Så kom forbi Københavns Rådhus den 15. og 16. november 2022 til et par dage med bat og bold.

I to dage danner Københavns Rådhus rammen om et stort bordtennis- og sundhedsarrangement, hvor godt 200 bordtennisspillere på 60+ har sat hinanden i stævne i sundhedens og forebyggelsens tegn. Bordtennis er nemlig ikke kun sjovt – det gavner også helbredet og har positive virkninger for mennesker, der lider af kroniske neurologiske lidelser som Parkinsons og demens. Det vil være muligt at overvære bordtennisturneringen med BAT60+’s medlemmer og ved siden af bordtennisturneringen finder man et antal stande og oplæg, hvor en række foreninger og institutioner står klar med information om en række tilbud for demensramte, Parkinson og Alzheimer-diagnosticerede eller ældre i al almindelighed.

Følgende stande kan besøges:

  • Center for Demens, Københavns Kommune, og Alzheimerforeningen
  • Parkinsonforeningen i Danmark
  • Prøv at spille mod en robot! (BAT60+ i Danmark inviterer til robottræning)
  • BAT60+ kan hjælpe dig med oplysninger om, hvor du kan spille bordtennis i Københavns Kommune. Flere foreninger og aktivitetscentre tilbyder nu bordtennis og flere spillesteder er på vej.

Bordtennis er godt for hjernen

En række forsøg fra blandt andet Japan har nemlig vist, at bordtennis er særlig gavnligt i forhold til behandling af Parkinson, Alzheimer og andre former for demens.

”Bordtennis er fysik og taktik på samme tid ovenikøbet i høj hastighed. Spillets struktur og intensitet udfordrer og stimulerer hjernen, hvilket er ualmindeligt godt for hjernen og særligt nyttigt i kampen mod aldring og aldersbetingede sygdomme herunder både kognitive og neurologiske sygdomme,” siger professor Lars Bo Kaspersen, som er en af BAT60+-drivkrafterne bag arrangementet og selv diagnosticeret med Parkinson.

 

Praktisk information

Tidspunkt: Tirsdag den 15/11 og onsdag den 16/11 klokken 9-16

Sted: Københavns Rådhus

Entré: Gratis

Bordtennisturnering: Begge dage kan man overvære bordtennisturnering med BAT60+’s medlemmer

Stande: Ved siden af bordtennisturneringen finder man et antal stande og oplæg, hvor en række foreninger og institutioner står klar med information om en række tilbud for demensramte, Parkinson og Alzheimer-diagnosticerede eller ældre i al almindelighed.

 

Kontaktoplysninger

Har du spørgsmål? Så kan du tage fat i nedenstående:

 

Gert Jørgensen
BAT60+, koordinator

Tlf.: 27 35 54 55
Mail: gertj@bat60.dk

 

Lars Bo Kaspersen
BAT60+, koordinator

Tlf.: 31 24 61 61
Mail: lbk@mpp.cbs.dk

 

Katrine Kirch Kirkegaard
Pressekonsulent i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Tlf.: 21 27 32 73
Mail: lh6p@kk.dk