Brøndby Idrætsefterskole

DBTU lilleBrøndby Idrætsefterskole logo_ForsideDBTU lilleBrøndby Idrætsefterskole logo_Forside

  

Rød linje

 

Indlæg fra Sophie Walløe

Torsdag d. 4 september gik turen til Kinas hovedstad Beijing, sammen med Danmarks para-bordtennislandshold (bordtennis for spillere med et handikap). Truppen bestod af 3 spillere (Peter Rosenmeier, Kenneth Bech og mig), coach Christoffer Petersen og vores medbragte reporter, Jannik Andersen. I de kommende 10 dage skulle vi nemlig ind og vise, hvad vi kunne, når det gjaldt noget så stort som et VM.

I flere måneder havde vi trænet intenst op mod dette store mesterskab, og netop derfor glædede jeg mig endnu mere til, at skulle hen og bevise, at jeg kunne være med blandt de bedste i verden. Tidligere på året var jeg startet på Brøndby Idrætsefterskole, fordi jeg mente, at dette ville give mig de bedste rammer i min forberedelse – en beslutning jeg er meget glad for at have taget, da jeg er sikker på, at det på længere sigt ikke kun vil være med til at gøre mig til en bedre bordtennisspiller, men også bare generelt styrke mig som person. Op mod VM var det selvfølgelig lidt hårdt, at skulle starte på en hel ny skole og samtidig lære en masse nye mennesker at kende, imens jeg ved siden af skulle fokusere fuldt ud på forberedelsen op til Kina. Men jeg er sikker på, at det på lidt længere sigt kommer til at have stor betydning for mig, at jeg kan træne meget mere end tidligere samtidig med, at jeg kan have skolen og vennerne omkring mig uden for min træning.

Turen startede i Kastrup lufthavn, hvor vi alle mødtes. Flyrejsen til Beijing tog 9,5 time, hvorefter vi blev installeret på et hotel i en form for sportsresort, hvor alt var samlet på ét sted. De første 3 dage gik med træning og forberedelse op til den første kamp som startede søndag.

Selvom første kamp var præget af en del nervøsitet i starten, fik jeg spillet mig hurtigt ind og gik med kun et nederlag i puljen direkte videre til kvartfinalen, hvor jeg så måtte se mig slået af en kineser, der var lige nogle niveauer over. Og selvom det hjemmefra havde været mit mål at nå kvarten, var det selvfølgelig ærgerligt allerede at være færdig ved VM.

De næste dage gik med træning samt at bakke de andre danskere op, som nu var begyndt med holdturneringen – en turnering jeg ikke kunne være med til, da jeg jo var den eneste danske pige med til VM. Selvom dagene selvfølgelig gik med bordtennis, en masse ris og hvad der ellers følger, når man er i Kina til et VM, blev der dog også tid til spil om aftenen, et godt grin en gang i mellem og lidt sightseeing i Beijing i løbet af turen. Sammen var det med til at gøre det til en super god tur, hvor jeg med mig hjem til Danmark havde fået en masse ekstra erfaring, inspiration og nye input med i kufferten.

Sophie Walløe3

På Brøndby Idrætsefterskoles hjemmeside kan man læse mere om bordtennislinjen.

På DBTU.dk vil man løbende kunne følge med i elevernes hverdag på skolen. Eleverne opdaterer deres blog, og her vil man kunne læse om hverdagen, udfordringerne, aktiviteterne og den daglige træning.

Alle spørgsmål vedrørende skolen, ophold, økonomi og indmeldelse skal ske til viceforstander Martin Lund på: martin@brondby-ie.dk.

Alle spørgsmål vedrørende træning, tider og andet i forbindelse med bordtennis skal ske til Christoffer Petersen eller Preben Larsen på Christoffer.petersen@dbtu.dk eller Preben@greve-btk.dk.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 22 64 00 78
Kontaktperson e-mail: christoffer.petersen@dbtu.dk