Brønshøj og København

Brønshøj og Københavns nye talent- og elitesamarbejde betyder bl.a. fælles overbygningshold for klubbens førstehold i kvindernes Elitedivision, Stiga-divisionen, Juniordivision og Drengedivision. I Stiga-divisionen spiller overbygningsklubben på KBTK’s licens. I kvindernes Elitedivision spiller klubben på Brønshøjs licens.

I en pressemeddelelse fra de to klubber kan man læse, at visionen for samarbejdet er at skabe et trænings- og konkurrencemiljø på internationalt niveau med en stærk organisation.

Bestyrelserne i Københavns BTK og Brønshøj Bordtennis indgår derfor en samarbejdsaftale om et fælles sportsligt og organisatorisk set-up for klubbens talentfulde ungdomsspillere og seniorelitespillere. Det skal sikre optimale trænings- og udviklingsmuligheder for den enkelte udøver.
De to klubber har igennem flere sæsoner haft et tæt og velfungerende samarbejde om fælles hold i ungdomsdivisionerne og stævner, ligesom der har været åbent for, at spillerne har kunnet deltage i elitetræningen på tværs af de to klubber. I det fremtidige bliver der tale om et langt mere struktureret og forpligtende samarbejde, som bl.a. indebærer fælles styregruppe, økonomi, sportschef og elitetræner samt fælles hold i de øverste rækker i danmarksturneringen for kvinder, mænd, drenge og juniorer.

De to klubber har været i arbejdstøjet siden februar for at få organisation, politik, strategi og økonomi på plads til den nye sæson. I samarbejde med Team Copenhagen resulterer det i en udviklingsplan for talent- og elitearbejdet frem mod 2019.

I den nærmeste fremtid vil det blive meldt ud, hvem der er tilknyttet de centrale poster som sportschef og elitetræner, hvilke spillere der vil indgå på de fælles hold samt hvad klubsamarbejdet skal hedde.

De to klubbers kontaktpersoner kan træffes for yderligere kommentarer:

– Morten Krydsfeldt, formand for Københavns BTK (tlf.: 20 15 55 78)
– Mads Schiellerup, formand for Brønshøj Bordtennis (tlf.: 28 45 36 14)
– Lars Eckeroth, medlem af styregruppen for overbygningssamarbejdet (tlf.: 25 59 66 90) 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 25 59 66 90
Kontaktperson e-mail: larseckeroth@gmail.com