Brother and the other 3

DBTU’s udsendte har mødt tre brødrepar, der fortæller om, hvordan det er på godt og ondt at have en bror med samme interesse. Vi har tidligere her på siden mødt tvillingerne Tobias og Kasper Kamph Rasmussen samt David og Mikkel Hindersson. Nu er det blevet tid til at stifte bekendtskab med Randers-brødrene Jakob og Thomas Hansen, som DBTU’s udsendte har sat stævne efter en træning i Københavns BTK, hvor de begge spiller.

16-årige Jakob Hansen (030397) er 1 år og fem måneder ældre end sin bror Thomas (040898), men det er ikke til at se, da lillebror Thomas det seneste års tid er skudt i vejret og blevet noget højere end sin storebror. De er enige om, at det bedste ved at have en bror, der også spiller bordtennis, er, at man så altid har en at spille med.

Jakob og Thomas er i denne sæson flyttet fra Randers til Brøndby, hvor de går på Brøndby Efterskole. De bor dog ikke sammen, da Jakob bor på værelse med Peter Jensen og Thomas med Oliver Petersen.
”En af årsagerne til at vi valgte at tage til Brøndby var, at centret i Århus blev nedlagt”, fortæller Thomas, der sammen med Jakob ville optimere træningen i hverdagen.

De to brødre begyndte at spille bordtennis i 2007, da de var henholdsvis 10 år og 9 år.
”Det startede med, at vi spillede rundt-om-bordet i frikvarterene i skolen”, fortæller Jakob.
Inden længe havde brødrene lokket deres forældre til at købe et bordtennisbord, som de fandt plads til hjemme i laden i Randers. Snart startede de i Randers Freja, hvor de bl.a. blev trænet af Oscar Søndberg.
Det var som regel storebror Jakob, der vandt de indbyrdes opgør, men Thomas husker tydeligt, da han første gang vandt over sin storebror.
”Det var den 15/12-2007 kl. 16.30, da vi mødtes i finalen i yngre drenge single ved klubmesterskaberne i Randers Freja – og det blev 3-0”, siger en nu meget frisk Thomas med en så stor sikkerhed i stemmen, at jeg ikke engang vil bruge energi på at tjekke det. Det ser også ud til, at Jakob har hørt den meget kvikke kommentar fra sin lillebror før, da hans reaktion med en nedbøjet hovedrysten fortæller alt.

Hvor vil I hver især pege på brormands største styrkesider?
Jakob: Thomas er meget sikker, og så er han god til at få vendt forsvar til angreb.
Thomas: Jakob er bedst i serv, retur og første åbning.

I skal mødes i juniorrækken ved Top 12 i marts. Hvem vinder?
”Det gør jeg”, siger brødrene samtidigt med et stort smil.

Hvad er jeres største oplevelse med bordtennis indtil nu?
Jakob: EM-bronze med drengelandsholdet i 2012.
Thomas: Sejren med drengelandsholdet i 6-nations i Brøndby sidste år.

Hvad har I sat jer for mål i nærmeste fremtid?
Jakob: At blive fast mand på juniorlandsholdet til sommer.
Thomas: At spille mig på juniorlandsholdet i næste sæson.

Har I ritualer?
Mens Jakob ikke har noget nævneværdigt i den forbindelse, så står det anderledes til hos Thomas, der ikke er bleg for at indrømme, at han altid går højre om bordet efter et sæt – uanset om det er vundet eller tabt.

Hverken Jakob eller Thomas har besluttet sig for, hvad der skal ske efter opholdet på Brøndby Efterskole, men Jakob overvejer den 4-årige Team Danmark linje på Falkonergårdens Gymnasium efter sommerferien.

Thomas og Jacob 1
Jakob (tv.) får her lidt brødretæsk af Thomas (th.) efter en træning i Københavns BTK.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk