Bryder Maze igennem…

Michael Maze vandt det sidste Danish Open i 2004. Skal succesen gentage sig, skal han nærmest bryde igennem Den Kinesiske mur. Han skal i alt fald slå de to bedste kinesere, hvis han skal øverst på sejrsskamlen i Arena Nord i Frederikshavn. Her starter Danish Open 2009 onsdag med kvalifikationsturnering.

I herre single er Michael Maze seedet som nr. 6. Han skal i første runde fredag kl. 13.45 møde en spiller fra kvalifikationsrunden. I anden runde står Maze til at møde Christophe Legout, Frankrig, som han har haft problemer med tidligere og blandt tabte til ved VM i 2007.

Vindes denne match skal Maze op mod Jean-Michel Saive, Belgien, europamesteren fra 1994 eller måske en Allan Bentsen, der hvis han vinder sin første kamp møder Saive i anden runde.

Michael Maze står til at møde vinderen fra sidste uges Slovenien Open Hao Shuai, Kina nr. 9 i verden i kvartfinalen. De har mødtes tre gange før. Michael har tabt to gange 4-3. I Århus 2003 efter at have haft to matchbolde.

Michaels eneste sejr var i VM kvartfinalen i 2005 hvor han i en af historiens mest spektakulære matcher vandt 4-3 efter at være bagud 3-0 og 10-7, og hvor han reddede en matchbold liggende på gulvet.

Hvis seedningen holder kan det blive matchen i dette års Danish Open. Lørdag kl. 19.00. Lykkes det for Michael Maze skal han så møde vinderen af sidste års pro tour finale Ma Long i semifinalen søndag

-Jeg er ikke bange for nogen. Jeg er i god form og jeg kommer til Frederikshavn for at vinde, siger Michael Maze.

I turneringens anden halvdel er der seedet til en semifinale mellem OL vinderen fra 2004 Ryu Seung Min, Korea og den tredobbelte europamester Timo Boll, Tyskland.

Finn Tugwell er også klar til hovedturneringen fredag kl. 14.30 møder han en spiller fra kvalifikationsrunden og vinder han skal han møde Dmitrij Ovtcharov, Tyskland.

Mie Skov er seedet som nr. 16 i dame single. Hun har dog ikke været heldig, men skal møde verdens nummer 19 – den tredieseedede Fan Ying, Kina i anden runde.

I Herre double var Michael Maze og Kasper Sternberg heldige. De er seedet som nummer otte og løb uden om de tre bedste par i kvartfinalen, hvis de lige vinder den første kamp.

Der er i alt tyve danskere med i Danish Open. De øvrige skal i kvalifikationsturnering onsdag og torsdag, og flere af dem har gode chancer for at kvalificere sig til hovedturneringen.

Følg med på www.dbtu.dk eller www.ittf.com . , hvor hele lodtrækningen kan ses.

Tidsplan er onsdag kvalifikation fra kl. 11.00 , torsdag fra 11.00.

Fredag begynder hovedturneringen kl. 13.00 med herre single 1. runde.

Danish Open 2009 afvikles i perioden 21.-25. januar i Arena Nord i Frederikshavn – læs mere om den danske afdeling af ITTF’s Pro Tour ved at følge linket herunder…

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk