BTDK løfter store projekter midt i en corona-krise

Dato: 
17.02.2021

Norge tildelt værtskabet for veteran-EM i 2023

I en tid med lockdown og ufrivillig spillepause for de fleste, har der været arbejdet hårdt på de indre linjer i BTDK med at få Veteran-EM til Gigantium i Aalborg. Processen blev intensiveret sidste efterår, hvor et yderst professionelt set-up blev etableret med ambitionen for at få mesterskaberne til Aalborg i 2023. Derefter blev en styrekomite grundlagt, og projektet blev igangsat. Vores samarbejdspartnere har ikke været hvem som helst. Sport Event Denmark har tidligere bl.a. arrangeret EM i kvindehåndbold, EM i badminton og VM i ishockey. Gigantium har meritter fra håndbold-EM på både dame- og herresiden. Med så stærke samarbejdspartnere i ryggen til projektet følte vi, at vi ville være en seriøs udfordrer til værtskabet.

Gigantium i Aalborg byder på ikke mindre end fire haller med et samlet areal på 7.000 m2. Pt. er to yderligere træningshaller på samme lokation på tegnebrættet, og planen var, at de skulle have været opført inden arrangementet. Derudover besidder Aalborg og omegn en hotelkapacitet, som kunne have imødekommet efterspørgslen under mesterskaberne. Sidste Veteran-EM blev afholdt i Budapest med et rekordstort antal deltagere (3.700 spillere). Derudover fulgte et større antal familiemedlemmer og venner. Det var styregruppens ambition, at mesterskaberne i Aalborg skulle nå op på samme størrelse.

Følgende personer har været hovedaktører i projektet:

  • Martin Lundkvist, Peter Sundbæk og Helle Eckeroth - BTDK
  • Frederik Munk - Sport Event Denmark
  • Mette Pejstrup Kjær - Aalborg Events
En stor tak til alle de involverede parter. Samarbejdet har været præget af professionalisme, engagement og team spirit.
 
De andre lande, som var med i opløbet, var Kroatien og Norge, og vi var dermed oppe imod to andre meget stærke organisationer. Desværre for os vandt Norge, hvilket betyder, at Veteran-EM 2023 bliver afholdt i Sandefjord. Et stort tillykke til NTTA’s præsident Christian Ibenfeldt og hans team. Vi glæder os til at besøge jer og vil gøre vores til, at mesterskaberne bliver en succes.
 
Naturligvis er det en stor skuffelse ikke at blive valgt, men hele processen har været yderst lærerig for BDTK. Vi er en erfaring rigere, og føler os godt rustet til at byde på et fremtidigt internationalt arrangement. Her på falderebet har ETTU meddelt, at de opfordrer os til at søge om værtskabet til Veteran-EM i 2025 og andre ETTU arrangementer. Vi betragter det som et klap på skulderen, og tager opfordringen til efterretning.
 
Forfatter: 
Anders Mølgaard