BTK 61 snuppede slutspilsplads

BTK 61 viste skræmmende styrke i den altafgørende kamp om den sidste plads i medaljeslutspillet. Holdet vandt med 6-2 over Esbjerg, som således må tage til takke med en placering som nummer fem og derfor nu skal spille for at undgå nedrykning.

Der var på forhånd lagt op til et brag af en kamp, hvor flere af rækkens dominerende spillere skulle krydse klinger. I de to første kampe stod Esbjergs Carsten Egeholt over for den stærke kineser fra BTK 61 He Ke Yi. Det blev til en 3-1 sejr til kineseren, som således gav BTK 61 den ønskede start. Samtidig vandt BTK 61’s svensker Robert Nilsson med cifrene 3-0 i sæt over Allan Matthiesen i en kamp, hvor flere af sættende blev afgjort med to bolde.

Men til stor glæde for flertallet af de omkring 40 fremmødte tilskuere sørgede Esbjergspillerne Søren Andersen og Mads-Peter Jannings for at udligne til 2-2 i holdkampen. Mads-Peter besejrede i en tæt femsætskamp sin tidligere holdkammerat fra Hørning Mads Skovsen med 11-7 i afgørende sæt, mens Søren Andersen gjorde rent bord mod stortalentet fra BTK 61 Kasper Sjelle Sternberg og vandt med 3-0 i sæt.

I doublerne viste BTK 61 sig som det bedste hold, idet de vandt begge kampe med henholdsvis 3-1 og 3-2 i sæt. Specielt kampen mellem Søren/Carsten og Kasper/Robert var tæt og endte med knebne 11-8 i femte sæt til spillerne fra BTK 61 i en kamp, hvor der blev kæmpet indædt til sidste blodsdråbe. Herefter vandt BTK 61’s kineser relativt let over Esbjergs Mads-Peter Jannings i tre sæt, mens Mads Skovsen sammen med resten af holdet fra BTK 61 kunne strække armene triumferende i vejret efter sin overraskende sejr over Carsten Egeholt til slutresultatet 6-2 til BTK 61. En kamp der bød på alt det drama, en bordtenniskamp kan have.

”Det er som at blive kørt over af en lastbil med anhænger” udtalte Esbjergs Mads-Peter Jannings efter nederlaget, som betyder at holdet fra det vestjyske må tage til takke med plads i nedrykningsslutspillet. Omvendt var der glæde at spore hos holdet fra domkirkebyen i Roskilde: ”Da jeg taber fjerde sæt med 12-10 til Carsten efter at have ført 9-2, tænkte jeg, at det skulle være løgn. Heldigvis holdt jeg hovedet koldt i femte og afgørende sæt”, analyserede Mads Skovsen sejren over Carsten, der afgjorde holdkampen til BTK 61’s fordel.

Alt i alt en fantastisk holdkamp med masser af flot spil, der fandt sin rigtige vinder i BTK 61.

Forfatter: Allan Matthiesen