BTK Midtjylland viste fanen

BTK Midtjylland havde en ide om at reklamere lidt for bordtennissporten før og under etaperne i og omkring Herning. Derfor havde de fået lov til at opstille en stand på en mark lige vest for Snejbjerg. Det viste sig – nok ikke helt tilfældigt – at placeringen var godt valgt, da det var lige ud for det sted, hvor løbets anden etape blev givet fri.

Allerede onsdag blev standen opstillet

Torsdag morgen kl. 09:30 ankom de første gæster til morgenkaffe og rundstykker. Byens to præster skulle dyste mod hinanden (ét minut ved bordtennisrobotten). I løbet af torsdag formiddag blev standen besøgt af ca. 50 personer, hvoraf de fleste skulle prøve, hvordan der er at spille mod en bordtennisrobot.

Fredag morgen skulle byens to kommunalpolitikere så kæmpe. Også her var standen godt besøgt.
Der mødte ca. 100 personer op.

Lørdag var en forholdsvis stille dag, hvilket ikke kom bag på os, da der blev kørt motionsløb om formiddagen, og om eftermiddagen første etape i Herning by. Vi var dog ikke arbejdsløse på grund af den ”stærke” blæst. Vores skilte blæste ned, og teltet havde nær lettet, men med hjælp fra flere aktive i klubben, fik vi det hele gjort fast, så vi var klar til søndagen.

Søndag var den store dag med masser af mennesker, som ville se starten på anden etape.
Vi havde besøg af den Australske regerings udsendte cykelfan. Han var kørt sukkerkold og håbede vi havde noget, han kunne bruge. Han fortalte om Australien og de ryttere han bakkede op. Han kom fra Sidney. Der kom en flok nordmænd forbi, og heppede på Thor Hushoved, men de kunne nu bedre lide Evald Boson Hagen, da han kom fra deres hjemby Lillehammer. Der kom en flok tyskere. De havde været med i motionsløbet om lørdagen. Det viste sig, at mange af de tyske motionscyklister også var bordtennisspillere, og de ville komme igen til oktober til EM i bordtennis i Herning

Post Danmarks rutechef Jørgen Gasbjerg besøgte også standen, ligesom mange andre venner af bordtennisklubben i Snejbjerg.

I timen op til starten delte vi ca. 200 flyvers til EM i bordtennis ud blandt tilskuerne og de besøgende.

“Reklameværdien for os – og bordtennissporten – har været enorm, og vi bliver ikke overraskede, hvis det giver nye medlemmer, ikke kun for os, men også for andre klubber. Nu er det hele pakket ned, men får vi muligheden en anden gang, er vi klar. Det er en fantastisk oplevelse, og jeg vil opfordre andre til at være aktive ved events i Danmark” fortæller Jan Anders fra BTK Midtjylland

Lokalt har vi fået en god mediedækning – se avisartikler her og her

Forfatter: Sarah Thomsen
Kontaktperson e-mail: jan@jbtu.dk