Dagen derpå i Roskilde

Det gik ikke, som man håbede – nærmere, som man frygtede, da Roskilde Bordtennis’ satsning i Champions League skulle stå sin hidtil største sportslige prøve, med det tyske storhold, Borussia Düsseldorf, som modstandere.

Storholdet, der består af et forstærket tysk landshold, der indenfor de seneste par måneder har vundet både EM-guld og OL-sølv, blev ikke for alvor matchet af de danske europamestre anno 2005, der måtte nøjes med en føring på 1-0 og en forhåbentlig lærerig bordtennislektion.

Men mens Roskilde ikke fik point i kampen, gjorde de det i allerhøjeste grad udenfor banen – det var en triumf for selve “produktet” på en aften, hvor klubbens ledere og frivillige fik en storsejr!

Engagementet hos alle involverede og glæden ved at være en del af Europas største klubturnering er stor blandt alle de involverede, og det smitter af på arrangementet.

I min korte færden blandt publikum, var det tydeligt, at langt fra alle var bordtenniskyndige – Roskilde Bordtennis har formået at få en stor del af byen “trukket” til topbordtennis, selvom hjemlig hygge med div. sang- og dansekonkurrencer på national TV er massive konkurrenter.

Cudos til klubben – og et velment “kom igen” til holdet, der med opbakningen fra byen trygt kan se frem til resten af CL-sæsonen, der forhåbentlig får en (foreløbig) kulmination om tre måneder, når gruppespillet afsluttes i Roskilde.

ROSKILDE BORDTENNIS (Foto: btk61.dk)

– og så lidt om selve kampen, Roskilde Bordtennis v Borussia Düsseldorf:

Michael Maze spillede langt fra sin bedste kamp, da han indledningsvis slog Christian Süss, men trods 0-1 og et tæt andet sæt, var sejren sikker, hvilket de kun fem afgivne bolde i de to sidste sæt vidner om.

Finn Tugwell har en gang slået Timo Boll – men at det efterhånden er længe siden, kunne de fleste fornemme efter det eftertrykkelige nederlag i aftes, hvor en føring på 4-1 i det indledende sæt endte med r..fuld, selvom Roskildes 2. mand gjorde hvad han kunne mod Europas 1. mand.

Tugwell skal altså ikke klandres det mindste for at tabe til Europas bedste bordtennisspiller, thi den dobbelte tredobbelte europamester er svær at slå for de fleste, og ved det nyligt afholdte EM i Skt. Petersborg vandt han endnu større over endnu bedre spillere, end det var tilfældet i går!

Allan Bentsen – og størstedelen af det 1.400 mennesker store pubikum – blev overrumblet af potugisiske Marcos Freitas, der var “super-sub” for Düsseldorferne.

Junioreuropamesteren fra 2006 kørte henover den dobbelt så gamle Bentsen i de to første sæt, og selvom veteranen i tredie sæt havde fået bedre styr på sin 20-årige modstander, fik han ikke en eneste chance for sætgevinst, mens Freitas udnyttede sin fjerde matchbold til tysk føring på 2-1.

Herefter var det tid til det profilerede førstemandsopgør mellem Maze og Boll – i Rusland havde Maze den senere mester alvorligt på krogen i 2½ sæt, så der var håb om den første danske sejr over Boll i næsten fire år.

Efter det indledende sæt, der blev tabt 4-11, og en midtvejsstilling på 3-7 i næste, var optimismen begrænset, men Maze fik hevet sig selv op og gik til 10-8, der blev til 12-10 og udligning.

3. sæt blev indledt med dansk føring på 5-2, men så viste Boll igen-igen skarphed og en nærmest ikke-eksisterende fejlprocent, og vandt med tysk grundighed herefter 20 af de næste 25 bolde, og de to sidste sæt med 11-5 og 11-2.

Slutersultat: 1-3, og en fortjent og klar sejr til de tyske gæster. Sportsligt var det måske ikke den helt store oplevelse, men netop oplevelsen ved at være til “Danmarks bedste bordtennisshow” var det hele værd.

Tak til Roskilde Bordtennis for underholdningen – jeg glæder mig allerede til januar, hvor man i den sidste gruppekamp møder franske Hennebont, og (måske/forhåbentlig) spiller om gruppens anden og sidste kvartfinaleplads i Champions League!

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 40 70 99 99
Kontaktperson e-mail: mlu@alomentor.dk