Dagens navn i Bratislava

Når man som DBTU’s udsendte har spillet bordtennis i en del år, så møder man ved et ungdoms EM mange personer, som man på den ene eller anden måde har krydset vej med gennem årene.
Hver dag under ungdoms EM kan du her på hjemmesiden samt på DBTU’s facebookside læse om en af disse personer.

I dag hilste jeg på Meng Qing Yu (Kina), som jeg har spillet sammen med i tyske Fulda Maberzell i sæson 2004/2005. Den gang var han holdets suverænt bedste spiller i 2. Bundesliga, hvor han havde en stor del af æren for, at vi rykkede op i 1. Bundesliga. De øvrige spillere på holdet den gang var polske Michal Dziubanski, tyskerne Hans-Jürgen Fischer og André Britscho, finske Pasi Valasti og tyskerne Peter Rohr og Arno Kosler. Vi vandt 2. Bundesliga Süd uden pointtab (11 hold i rækken).

Efterfølgende var vi dagen efter den sidste kamp inviteret på byens rådhus, hvor vi blev hædret med et hav af taler fra både lokale højtstående personer og sponsorer. Både Mengi og jeg husker tydeligt episoden, da en af holdets sponsorer gik på talerstolen og roste hele staben omkring holdet. Han påpegede, at det dog var spillernes fortjeneste. Han ville derfor gerne overrække en kuvert til os med et indhold, som han sagde, at vi spillere skulle dele mellem os (vi var seks spillere). Som holdets anfører var det naturligvis Mengi, der gik frem og modtog kuverten, og vi stod nu på stilke endnu en halv time og hørte på rosende ord, inden der blev en pause. Vi løb nærmest ud af bygningen og satte os sammen på en busholdeplads for at åbne brevet. Vi var vanvittigt spændte på, hvor meget kuverten indeholdt. Sponsoren havde jo talt om sit firma foran ca. 100 ’vigtige’ personer på rådhuset i næsten 20 minutter. Mengi bad os gætte, inden han åbnede kuverten. Jeg husker ikke detaljerne, men jeg husker til gengæld tydeligt, da Mengi åbnede kuverten som indeholdt 50 Euro! Der blev totalt stille – vi var målløse. Og så var det, at jeg fik et grineflip. Hold da kæft, hvor var det smart af sponsoren – det kunne mange godt lære noget af – og vi fik hver lidt over 8 Euro – for mit vedkommende med tårerne løbende ned af kinderne af grin. Andre holdkammerater morede sig ikke – de blev sure og skuffede.

I 1. Bundesliga sæsonen efter skulle kun bruges fire spillere, og da jeg i 2. Bundesliga spillede i tredje parkryds (position 5-6), så var der ikke længere plads til mig. Meng Qing Yu var den eneste, som blev vurderet stærk nok til at fortsætte på holdet, hvor han fik følgeskab af selveste Jan-Ove Waldner.

Personligt lød det lidt bedre, når jeg i træningshallen i Idrættens Hus kunne fortælle, at jeg var nødt til at skifte klub, da Fulda Maberzell havde skrevet kontrakt med Jan-Ove Waldner.

Tilbage til Meng Qing Yu, som er i Bratislava for at følge sin søn, der er med på det tyske drenge-hold. ”Han kan spille rigtig godt, men til tider også med hovedet under armen”, fortæller Mengi, som han altid er blevet kaldt. Han har selv trappet ned og spiller nu på andetholdet i Fulda Maberzell, som han har spillet for siden slutningen af 1990’erne.

I næste sæson skal den danske mester Jonathan Groth spille for Fulda Maberzell, der i sæson 2013/2014 vandt grundspillet i 1. Bundesligaen efter at Meng Qing Yu i april 2014 vandt over netop Jonathan Groth i en 1. Bundesligakamp.


Meng Qing Yu og Carsten Egeholt i Bratislava.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk