Dagens navn i Bratislava

Dato: 
18.07.2015
Dmitry Mazunov og Carsten Egeholt

- gensyn med et batsvinger

Når man som DBTU's udsendte har spillet bordtennis i en del år, så møder man ved et ungdoms EM mange personer, som man på den ene eller anden måde har krydset vej med gennem årene.
Hver dag under ungdoms EM kan du her på hjemmesiden samt på DBTU's facebookside læse om en af disse personer.

Dmitry Mazunov, Rusland (født 12. maj 1971) vandt i forrige uge i Tampere i Finland EM i herresingle for spillere mellem 40-49 år. På vej til titlen vandt han i semifinalen over Henrik Vendelbo fra Virum.

”Jeg er i Bratislava for at se på spillere til LMC (Liebherr Masters College, red) i Ochsenhausen”, siger han. LMC er en tysk skole for bordtennisspillere, hvor Dmitry er tilknyttet. Det han specielt ser efter, når han skal udvælge spillere, er deres personlighed, attitude og kropssprog og altså ikke, om man har en hamrende god baghånd, selv om det naturligvis ikke trækker fra i bedømmelsen.

”De skal ikke være helt unge. Jeg ser faktisk kun efter spillere fra 15 år og opefter helst juniorer”, forklarer han. Spillerne skal være modne og klar til at stå på egne ben, når de kommer til bordtennisskolen.

I 1991 vandt Dmitry Mazunov bronze i herredouble ved VM i Chiba i Japan sammen med sin bror Andrey. Han var i januar 2001 rangeret som nr. 50 på verdensranglisten. Vi danskere husker sikkert mest Mazunov for da han sammen med doublemakkeren Alexei Smirnov tabte OL-bronzekampen i 2004 i Athen til Finn Tugwell og Michael Maze med 4-2 i sæt, hvilket altså resulterede i dansk OL-bronze. Jeg kan ikke nære mig for at spørge, om han husker kampen.
”Selvfølgelig husker jeg kampen. Det var selvfølgelig fantastisk for Michael og Finn at vinde medalje ved OL, og de fortjente det”, siger Mazunov, og tilføjer, at han stadig har kontakt med Finn Tugwell, som han også stødte på ved seneste ungdoms EM i Riva del Garda i Italien. Dmitry spørger også til Michael Maze, som han kun har rosende ord til overs for. ”Det er helt fantastisk, at Michael kan komme tilbage på topplan efter så mange skader - stor respekt for en flot karriere”, siger den sympatiske russer.

Dmitry Mazunov og undertegnede ved ungdoms EM i Bratislava.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: