Årets Dame Bordtennisliga byder på flere ændringer i toppen

Lørdag d. 10. september spilles første runde af den bedste danske dameholdturnering. Flere klubber melder om ændringer på holdkortet, men hvem står stærkest efter sommerpausen?

– Det er det højeste niveau vi længe har set i dameligaen.
Sådan lød det fra flere trænere og spillere, da de otte bedste klubber sidste år kæmpede i den bedste danske dameholdturnering. Det skyldtes hovedsageligt, at flere af klubberne lykkedes med at hente mange af de bedste danske spillere ind til den hjemlige liga, og der også var flere udenlandske spillere, som viste klasse.

I år er der igen otte hold, som står klar til at kæmpe om mesterskabet, og der er igen masser af spændende holdkonstellationer på rækkens hold. Der er masser af dygtige spillere, en blanding af rutinerede spillere, udenlandske spillere samt en række af de unge danske damejuniorspillere, der vil presse på for at gøre sig bemærket i denne sæson.

I første runde lægges der hårdt fra land, når holdene på lørdag mødes i Amagerhallen til samling og hårde kampe fra start. Og det er præcist, hvad der kommer til at ske allerede på lørdag. Der er drama fra start, når sidste års guldvinder fra Virum i første kamp i denne sæson møder sidste års finalemodstander fra Hillerød. Holdene har ganske vist fået og mistet spillere, men begge hold vil med sikkerhed spille med om medaljerne, så vi vil allerede her få et praj, om hvem der går efter guldet.

Og minsandten om ikke Hillerød også i den anden kamp får kam til håret, når de møder SISU/Viby, så Hillerød får fra start pres på sig.
Generelt forekommer dameligaen at blive meget homogen, hvor vi må forvente en del overraskelser i løbet af sæsonen, men Hillerød, Virum, SISU/Viby og Hvidovre ligner igen gode bud på medaljekandidater. Men flere af de andre hold kan stille op med spillere, der sagtens kan drille og måske endda skubbe en af favoritterne ud af toppen.

I denne sæson spiller følgende hold i dameligaen Amager, Ballerup, Greve, Hillerød Gl, Hvidovre Bordtennis, OB, Sisu/MBK-BTK Viby og Virum.
Vi vil her i artiklen tage et nærmere kig på de otte hold, og zoome ind på de hold, som har lavet markante ændringer i truppen.

 

Amager

Det lykkedes sidste år Amager at slutte i top-6 og dermed kvalificere sig til grundspil 2. Grundspil 2 blev endestationen for det sjællandske hold, som tabte deres fem kampe i viderespillet, der samtidig også siger noget om det høje niveau i sidste års liga.
Klubben står i år med samme spillertrup, som de gjorde sidste år.
– Vi kommer ikke med de helt store forventninger, vi har hverken mistet eller fået nye spillere ind. Vi har en del forskellige vi kan bruge af, lyder det fra Amagers sportschef, Michael Pedersen.
Holdet forventes at bestå af Tina Stockmahl, Natalia Thomsen, Louise Jakobsen, Nikoline Kure og Linea Johansson evt. suppleret med flere svenske spillere.

 

Ballerup

Med 3 sejre og 5 nederlag lykkedes det præcist ikke Ballerup at kvalificere sig til grundspil 2 sidste år. Holdet sluttede med 8 points, hvilket var 1 point mindre end OB og Amager, som sluttede på henholdsvis femte og sjette pladsen.
– Vi har ikke fået nye spillere til holdet hen over sommeren. Dog har vi mistet en stærk spiller, nemlig Sabine Borre Larsen, som i år skal spille herredivision. Vores mål for sæsonen er derfor at gøre vores bedste, vi kommer ikke med de store forventninger, lyder det fra Ballerup
Ballerup forventes at stille med et rutineret hold bestående af Janne Jensen, Joan Larsen, Pia Finnemann, Vanessa Swerdloff og Julie Thomsen.

 

Greve

Med to sejre og 6 nederlag blev det kun til en ottendeplads for Greve sidste år. Klubben har ikke fortaget nogen ændringer til holdet over sommeren, dog er forventningerne i år noget højere, end hvad resultaterne blev til sidste år. Greve har egentlig holdet til at overraske, så det skal blive spændende at se, om de kan udfolde deres ganske store potentiale.
– Vi stiller med samme hold som sidste år. Vi målsætning i år er helt klart at komme i top-4, lyder det fra Greve.
Holdet består i denne sæson af Louise Andersen, Line Tækker, Sofie Andersson, Caroline Tanska, Kornelia Jönsson og Julia Frederiksson.

 

Hillerød Gl

Hillerød blev sidste år runner up med mindst tænkelige margin, da de tabte finalen for 2 år i træk efter golden set. Der er udskiftninger på denne sæsons hold i Hillerød, og det bliver igen et hold, der skal kæmpe med om titlen. Dana Bentsen er tilbage i Roskilde og Naomi Owen spiller i Sverige, men til gengæld er der nye friske kræfter på holdet. Særligt spændende bliver det at følge norske Rebekka Carlsen, der for nylig i Litauen blev nordeuropæisk mester efter flot spil. Det afgørende bliver, om de rutinerede kræfter Chen og Toelhøj kan nå op niveau, hvor der igen spilles om medaljer, og hvad med søstrene Eckeroth, der også skal spille i Sverige, kan de hænge på, når der er medaljer på spil.
Holdet består af Norske Rebekka Carlsen (nybagt nordeuropæisk mester), Chen Yan, Pia Toelhøj, Niloufar Komjani samt de unge talenter Sofie og Emma Eckeroth.

 

Hvidovre Bordtennis

Hvidovre nåede sidste år hele vejen til semifinale, hvor de måtte se sig slået af finalisterne fra Hillerød. Men efter to nyindkøb fra udlandet, samt tilkomsten af den nuværende danmarksmester, Sophie Walløe, kan klubben muligvis se længere frem i år.
– Vi har fået nogle stærke nye spillere ind i klubben. Vi har fået Sophie Walløe, som var med til at vinde dameligaen sidste år. Og så har vi hentet to unge svenske piger, Agnes Svensson og Tuva Oredsson, som vi ser stort potentiale i. Med det nye hold går vi som minimum efter at komme i semifinalen, og håber selvfølgelig også på mere, forklarer Brian Haagensen.

– Udover at hun er en erfaren spiller, så giver det også en vis støtte til resten af holdet, at Sophie Walløe er kommet til. Vi håber på, at hun kan komme ind og tage noget ansvar, nu hvor hun har erfaring med at vinde turneringen, samt er en meget mod og erfaren spiller, uddyber Haagensen.
Hvidovre stiller i denne sæson med Sophie Walløe, Agnes Svensson, Tuva Oredsson, Mie Schou Salhauge og Jocefina Haagensen.

 

OB

Kigger man nogle år tilbage, kunne man som regel altid finde OB som et af top-4 holdene. Men mens det erfarne hold i år så småt begynder at fokusere mere på ungdommen, blev det sidste år kun til en femteplads for det bedste fynske hold. Holdet har fået en ny spiller i Thea Nielsen til, som forhåbentligt kan styrke holdet og bidrage med energi og sult.
– Vi har nok ikke de helt store forventninger lige nu. Vi har samme hold som sidste år, og så har vi fået Thea Nielsen til klubben, som forhåbentligt kan supplere til holdet. Hun vil også komme til at spille en del kampe i år, fortæller OB holdleder Ole Rytter.

 

Sisu/Viby

Sisu/Viby holdt den jyske fane højt, da de som det eneste hold formåede at udfordre de sjællandske topklubber i sidste sæson. Med en særdeles bred trup bestående af både unge og rutinerede kræfter, spillede de sig sidste år i semifinalen, hvor de måtte se sig besejret af Virum, som også endte med at vinde turneringen. Semifinalerne var superintense, og man kan bare drømme om at få gode kampe på topniveau igen i denne sæson.
Men nyerhvervelsen af Izabell Nørlem, samt europæisk erfaring til de yngre spillere, er der gode muligheder for, at de stærke jyske damer kan få det sidste skub på vejen til finalen.
– Forventningerne i år er klart at komme i finaleslutspillet, hvilket det også var de forrige år. Jeg synes vi har et rigtig stærkt hold. Izabell Nørlem er kommet til, hvilket giver os endnu et stærkt kort til truppen. Vi har både nogle mere erfarne spillere, men også flere ungdomslandsholdsspillere. Ligesom sidste år, har vi mulighed for at rotere meget på holdet, fortæller Vibystjernen Pernille Agerholm.

– Det er klart en fordel, at flere af spillerne har været afprøvet på et meget højt niveau hen over sommeren. Vi føler holdet er i god form og kommer med masser af energi. Derudover har vi forsøgt at gøre en del for det sociale på holdet, hvor vi har forsøgt at mødes en del med holdet og skabe en god kemi. Især nu, hvor to af spillerne kommer fra København og ikke træner med holdet til hverdag, uddyber Agerholm.

 

Virum

Sidste års guldvindere må stadig have et smil på læben ved tanken om guldet, der kom hjem til Virum efter de vildeste kampe mod SISU/Viby i semifinalen og Hillerød i finalen. I finalen blev det som bekendt til to sejre i golden set i måske den stærkeste damefinale nogensinde.
Virum har mistet et par af guldprofilerne, Walløe er gået til Hvidovre mens Nicoline Koefoed har stoppet bordtenniskarrieren for en tid til fordel for studier i udlandet.
Til gengæld har Emma Vendelbo fået styrke til at prøve kræfter med den bedste række, hvor hun kan ligge i læ bag rækkens måske bedste spiller Valeria Hachard samt et landets største ungdomstalenter Maja Hansen, der er kommet til fra OB. Derudover er Annie Hedlund kommet til fra Hillerød, hvilket skaber god bredde på holdet. Som femte spiller har Virum endnu et ungt talent Sally Lou, som må formodes blot at være i lære i denne sæson.
Valeria Hachard, Maja Hansen, Annie Hedlund, Emma vendelbo og Sally Lou.

 

Daniel Schmidt, BTDK