Danish Open 2004

Pro Touren kommer til Århus.

For femte gang besøger den verdensomspændende Pro Tour Danmark og gæster Århus i dagene 20.-24. oktober til Aarhus Danish Open 2004. Feltet tæller en masse verdensstjerner med bl.a. de danske OL-bronzevindere Michael Maze og Finn Tugwell i storform.

36 nationer stiller til start i et felt der tæller op mod 200 spillere. Mange af verdens bedste nationer er repræsenteret bl.a. Østrig med verdensmesteren Werner Schlager og den regerende europamester i double Chen Weixing, Belgien med Jean-Michel Saive, Tjekkiet med Peter Korbel sidste års semifinalist, Japan med en delegation på hele 12 spillere, Polen, Rusland med Dmitri Mazunov og Alexei Smirnov der tabte bronzekampen ved OL til Maze og Tugwell, verdens nummer fem Chih-Yuan Chuan fra Taipei og ikke mindst den store svenske delegation på 23 spillere der tæller verdensstjerner som Jan-Ove Waldner, Jörgen Persson, Jens Lundquist og Peter Karlsson. På damesiden stiller bl.a. sidste års finalist Kristina Toth, Ungarn til start. Kina stiller ikke til start i dette års Danish Open, det betyder til gengæld at turneringen er mere åben og kan give danskerne mulighed for at bane sig vej langt ind i turneringen.

20 danskere stiller til start i dette års udgave af Danish Open. Her er der både tale om etablerede landsholdsspillere og up coming stars. Danmark er bedst repræsenteret på herresiden med hele 17 deltagere. På damesiden mangler to af Danmarks bedste spillere Mie Skov, BTK 61 og Anne Cathrine Bomann, Hillerød da de begge er ude med skader.

Den danske delegation:

Michael Maze, KVIK Næstved
Finn Tugwell, Køge Bugt
Allan Bentsen, Triton
Martin Monrad, Farum
Mads Sørensen, Brønderslev
Daniel Fynsk, Åbenrå
Christian Larsen, Virum
Christoffer Petersen, Køge Bugt
Claus Rasmussen, Køge Bugt
Jakob Asmussen, VRI
Stephan Jensen, EBTK
Mikkel Hindersson, Virum
Silas Friby, Virum
Simon Fisher, VRI
David Hindersson, Virum
Aron Wenzell, Hillerød
Carsten Egeholt, Ballerup

Pia Finnemann, Ballerup
Louise Strømberg, Sorø
Pernille Søndergaard, Hørning

Trænere: Peter Sartz, Mattias Syren, Hu Wei Xin og Thorsten Hævdholm.

Turneringen starter onsdag kl. 16.00 med kvalifikationsrunder i singler. Hovedturneringen starter fredag hvor der er 64 spillere med i herre og dame single.

Præmiesummen udgør 90.100 USD.

Århus bliver kendt i det store udland. Det kinesiske landsdækkende tv CCTV sender omkring seks timer fra Århus. Herudover sender Sky sport Japan, ESPN Brasilien, ESPN Hong Kong, sport+, Frankrig, Teledeporte, Spanien, Stream sport, Italien og Tennis Channel, USA.

Forfatter: Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk