Danmark-Belgien

Europaliga – Superdivisionen

De danske bordtenniseuropamestre er tilbage i Århus og møder Belgien i den første landskamp på hjemmebane efter EM-guldet i marts. Det foregår i Gamle Stadionhal, Atletion i Århus kl. 18.30 tirsdag d. 1. november 2005.

Michael Maze, Martin Monrad, Finn Tugwell og Christian Larsen er oppe imod VM-sølvvinderne fra 2001, Belgien, med Jean Michel Saive, Philip Saive og Martin Bratanov.

Sportschef Peter Sartz ser frem til kampen, som han ser som en nøglekamp i puljen: ”Belgien stiller med det samme hold som fik sølv ved VM i Japan 2001, så de har masser af rutine. Vi skal satse på at spille det spil vi er gode til, som primært er returspillet og derefter spille hurtigere end vores modstandere på bold nummer to og tre. Vinder vi over Belgien ser det godt ud for resten af puljespillet”

Jean-Michel Saive, Belgien kommer med stor selvtillid, efter at han var i kvartfinalen ved World Cup på hjemmebane i Belgien i forrige uge. Det samme var dog tilfældet for Maze, så der kan komme en rigtig herreduel mellem verdens nummer 15 og 17.

Ved EM besejrede Danmark Belgien i kvartfinalen med 3-1, og Belgierne endte som nummer 8. Siden har Danmark sagt farvel til Allan Bentsen, der er tiltrådt en stilling som breddekonsulent i DBTU, og de ”unge” skal derfor vise at de kan løfte arven efter Bentsen.

Succesen skulle gerne fortsætte, så Danmark kan fastholde førstepladsen i puljen. Danmark lagde ud med en sejr over Norge på 3-1 i Norge, mens Belgien tabte med 2-3 på hjemmebane til Slovakiet.

Inden kampen mod Belgien
Danmark har haft problemer med Martin Monrad, der har været skadet i de sidste tre uger. Det er en lyskenskade, der ikke kan slås ned. Martin har fået behandling, og kan spille nær 100 %. Der hvor problemet fortsat er til stede er umiddelbart efter træning og kamp, hvor smerterne blusser op. Martin spiller for sin svenske klub Malmø i aften fredag mod BTK Rekord fra Helsingborg, så chancerne for at han er klar til på tirsdag er gode. Resultatet kan ses på Svenske Forbund

Michael Maze spiller søndag Champions League mod Start Horni Sucha på hjemmebane kl. 14.00. Kampen kan følges på www.tischtennis.de  

Finn Tugwell og Cestas møder i Champions League på udebane sidste års semifinalister fra Zagreb fredag aften kl. 19.00.

Christian Larsen spiller søndag kl. 13.00 for sin tyske 2. Bundesligaklub Hamburger SV mod Hertha Berlin på hjemmebane.

Facts:
Michael Maze nr. 17
Martin Monrad nr. 69
Finn Tugwell nr. 94
Christian Larsen nr. 203

Jean-Michel Saive nr. 15
Philip Saive nr. 89
Martin Bratanov nr. 152

Danmark har mødt Belgien i Århus en gang før EM, i 1994, hvor det også blev til en sejr, dengang på 4-1.
 
Du kan stadig købe billetter ved døren…

Forfatter: JH
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk