VM for Hold 2008
Guangzhou, Kina
# 24.02 – 02.03 #

FTZ

De danske herrer blev nummer 11 ved verdensmesterskaberne i bordtennis i Guangzhou i Kina. Det er et faktum efter Danmark i dag vandt den sidste kamp over Rusland med 3-0 efter en flot indsats.

Det er en af de bedste placeringer i moderne tid og slås kun af en 9. plads i 1948, men det var en anden tid med langt færre deltagere end nu.

I dagens kamp vandt de danske spillere alle over spillere, der er bedre rangeret end danskerne.

Kasper Sternberg bragte Danmark foran, da han slog den regerende junioreuropamester Mikhal Paykov med 12-10 7-11 11-6 13-11.

I første sæt var Kasper bagud 9-5, men vandt 12-10. Paykov udlignede til 1-1 ved at vinde 11-7, men Kasper spillede stærkt i tredje og vandt 11-6. I fjerde sæt var Kasper bagud 1-5, 5-9 og 7-10. Kasper fik matchbold ved 11-10 men russeren udlignede til 11-11 på en kantbold. Men god dansk indsats blev kronet med 3-1 sejr.

Christian Larsen øgede den danske føring, da han efter at have været bagud mod Sergei Andrianov 0-2. ”Bønne” tabte klart de to første sæt 3-11 5-11, men tog de næste tre sæt med 11-9, skønt han var bagud i starten af alle sæt.

I afgørende sæt gik Christian Larsen fra 4-4 til 7-4, hvorefter russerne tog time out, og fik udlignet til 7-7. Cristian Larsen bragte sig foran 9-7, men russeren udligner til 9-9, hvor Christian Larsen i egen serv vinder begge point og vinder kampen 3-2.

En god sejr til Christian Larsen over Andrianov der er 100 pladser bed på verdensranglisten som nr. 138.

Finn Tugwell vandt over Dmitri Mazunov efter fem sæt . Finn var foran 1-0 og 2-1 i sæt mod Mazunov, der er 8 pladser bedre end Tugwell på verdensranglisten.Cifrene11-3 8-11 11-6 3-11 11-9.

Finn var i afgørende sæt bagud 4-6 men kom foran 8-6 og 9-7. Det blev 9-9, og russeren fik matchbold ved 9-10. Tugwell vandt 13-11 på sin anden matchbold.

De danske piger blev nummer 42 ved verdensmesterskaberne i bordtennis. Det var den samme placering som i 2006 og 8 pladser bedre end placeringen på holdverdensranglisten, men endnu vigtigere betød det at Danmark bevarede pladsen i anden kategori.

I den sidste kamp ved VM tabte Danmark 0-3 til Estland.

Anne Catrine Bomann-Tatjana Tsisttjakova 8-11 17-15 5-11 11-7 11-13
Mie Jakobsen-Karin Lindmae 7-11 6-11 9-11
Pernille Agerholm- Marina Morozova 8-11 10-12 4-11

Kinas damer vandt mesterskabet ved at slå Singapore 3-1 og i morgendagens finale mødes Kina og Sydkorea efter semifinalesejre i dag over henholdsvis Hong Kong 3-0 og Japan 3-1.