Danmark – Estland

Bordtennislandskamp kickstarter EM i bordtennis i Herning – herrelandsholdet spiller mod Estland i Herning tirsdag den 4. september klokken 19.30.

Danmark og Estland mødes tirsdag den 4. september i Sportscenter Herning klokken 19.30 i en kvalifikationskamp til hold-EM i bordtennis i 2013. Det er samtidig en god optakt for fire af de danske EM-spillere, inden det går løs ved dette års europamesterskaber i Herning den 17. oktober.

Det danske hold den 4. september består af Michael Maze (første kamp på dansk jord efter OL og den sidste landskamp inden EM), Jonathan Groth (dansk mester 2012, med til VM for hold 2012), Mikkel Hindersson (med til VM for hold 2012) og talentet Tobias Lau. Der spilles bedst af 5 singlekampe.

Mandag den 3. september er der fra 13.30-15.00 åben træning – i Sportscenter Herning – med besøg af lokale SFO-børn og mandag aften er de danske spillere på besøg i Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen for at se på spilleforholdene til EM.

Maze tilbage i verdenseliten – glæder sig til hjemmebane ved EM
Det er Michael Mazes første kamp på dansk grund siden OL i London. Efter en rigtig flot præstation i sine to første kampe (hvor han blandt andet udraderede den 3. seedede japaner Mizutani) tabte Maze i kvartfinalen til tyskeren Dimitrij Ovtcharov. Hvis Maze havde vundet kampen havde han været i semifinalen og dermed minimum bronzekamp. Nu vandt Ovtcharov i stedet bronze til OL, men Maze har revanche til gode ved EM, der begynder 17. oktober i Herning.

“Det er første kamp efter OL og første kamp i den nye sæson, så det er en test af, hvor vi står henne og hvad formen siger. Jeg glæder mig til at komme i gang med den nye sæson efter jeg har holdt en god lang ferie her efter OL. Jeg er lige kommet i gang med træningen igen i denne uge, så det bliver en god træningskamp for mig,” siger bordtennisspilleren, der fylder 31 i morgen.

Europamesteren fra 2009 glæder sig til endnu engang at spille et stort mesterskab på hjemmebane. I 2005 i Aarhus var han med til at vinde EM-guld for hold med finalesejr over Østrig, mens han også deltog i singleturneringen dengang, dog uden at vinde medalje.

“Det bliver kæmpestort at få lov til at spille endnu et individuelt EM på hjemmebane, og det er klart, at jeg efter OL er optimistisk og tror på, at jeg kan lave et godt resultat. Jeg håber EM bliver vellykket både for mig selv og for bordtennissporten, for det er en kæmpe mulighed for at vise sporten lidt frem i Danmark,” siger Michael Maze, der var meget tæt på at komme i semifinalen – og dermed i medaljekamp – ved OL, hvor han i kvartfinalen tabte med 4-3 i sæt og 11-9 i sidste sæt til den senere OL-bronzevinder, Dimitrij Ovtcharov fra Tyskland, som Maze kan møde ved EM i Herning til oktober.

“Det er altid sjovt og specielt at spille på hjemmebane og jeg håber der kommer masser af tilskuere ud og kigger. Der er mange man kender ude og se kampene og der er større bevågenhed, så jeg håber, jeg også kan være med til at levere noget god underholdning,” siger Michael Maze.

Sartz: God træning for de unge spillere
Landskampen mod Estland er en kvalifikationskamp til EM for hold, der spilles i 2013. Danmark møder Estland, hvor der spilles bedst af 5 kampe. Sportschef Peter Sartz har store forventninger til den unge generation i dansk bordtennis og glæder sig over EM-specifik træning.

“Det er altid en større mental udfordring at spille landskampe. Vi spiller på kun ét bord mod Estland, og vi håber på masser af publikum, så spillerne får noget relevant kamperfaring forud for EM om godt halvanden måned. Man skal være bedre forberedt og være klar til større mentale udfordringer, når man spiller på ét bord ad gangen, og det er uanset om man møder Estland eller Kina. Vi skal ramme et højt niveau og for de unge er det en god chance frem mod EM både i år og og hold-EM næste år. Vi har haft en rigtig god generation i dansk bordtennis, og nu skal de unge træde i karakter og iføre sig førertrøjen. Jeg forventer at vi i de næste år kan spille os op i A-gruppen igen med en stamme af spillere som Jonathan Groth, Kasper Sternberg (pt. i gang med genoptræning efter en hofteoperation, red.), Mikkel Hindersson og Tobias Lau og der er flere spillere, der kan være med, fortæller Peter Sartz.

Peter Sartz udtager sammen med landstræner Hu Wei Xin det danske EM-hold i slutningen af næste uge. Det ventes at bestå af 5 damespillere og 10 herrespillere.

Forfatter: Brian Martin Rasmussen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk