Danmark klar til VM i Bremen?

De danske spillere var samlet til pressemøde i Idrættens Hus forud for det 48. VM for hold, hvor formen blev pudset af inden afrejsen. VM i Bremen spilles i AWD-Dome i centrum af Bremen, hvor der er næsten udsolgt til hele ugen med 10.000 tilskuere pr. dag. 146 nationer er med, 801 spillere og 450 journalister. De danske herrer spiller i Champions Division, mens damerne spiller i 2. division.

Det danske damelandshold har været igennem et generationsskifte, og den mest rutinerede spiller på holdet er Mie Skov på bare 19 år, der debuterede i netop Bremen for seks år siden som den yngste ved et EM nogensinde. De øvrige på holdet, Anne Cathrine Bomann og Pernille Søndergaard er begge VM-debutanter. Om det forestående VM siger Mie Skov: ”Jeg kender mange af spillerne på de hold vi møder, og selvom det bliver svært, så bør vi kunne være med mod de svagere hold i gruppen. Vi skal dog se det hele som en læringsproces, og vi tager til Bremen med det mål at spille så optimalt som muligt, så må vi se hvor langt det rækker.”

Thorsten Hævdholm, assisterende landstræner siger: Det danske damehold er godt forberedt forud for VM, men efter et generationsskifte, skal man altid lige se niveauet an. Det er vigtigt at hver enkelt spiller leverer maksimalt, så kan det lade sig gøre at lave resultater for holdet. Modstanderne er dog stærke, og jeg anser Sverige og Thailand som de stærkeste sammen med Canada, hvis de stiller med tre kinesere, hvilket de meget vel kan gøre. Vi bør dog kunne være med mod henholdsvis Nigeria og Tyrkiet.”

Det danske herrelandshold kommer til Bremen som regerende Europamestre, og med en målsætning om at komme i 1/8-finalerne. Holdet tæller Michael Maze, Finn Tugwell, Martin Monrad og Christian Larsen.

Michael Maze siger før afrejsen: Formen er opadgående og jeg føler vi kan levere gode resultater, hvis vi spiller tæt på 100 %. Samtidig må vi også se lidt på de andre hold, og der er ingen dårlige hold i gruppen. Vores første kamp mod Holland bliver rigtig vigtig for resten af turneringen. Jeg kender dem rigtig godt og både Danny Heister og Trinko Keen kæmper altid fantastisk, så vi skal være klar fra start. Kan vi vinde mod Holland, så er vi med og kan spille frit mod Sverige og Kina. Sverige med Waldner er et homogent hold med høj klasse, der formentlig er nummer tre i verden på papiret. Kina er det klart bedste hold og favoritter til guldet, så i den kamp bliver det sjovt at se om vi kan presse de allerbedste. Skal vi videre fra gruppen, så skal vi formentlig besejre de sidste to hold i puljen, Italien og Rumænien, men især Rumænien, der slog Tyskland ved EM, er stærke med Adrian Crisan som førstesingle. Jeg tror vi kan gøre nogle gode resultater, men det kræver at vi alle spiller op til vores bedste.”

Peter Sartz, Sportschef siger om de danske muligheder: ”Vi er godt forberedte, og formen er god, så nu skal vi finde den mentale styrke frem fra EM og forberede os godt på den første kamp mod Holland som kan blive en nøglekamp. Gruppen er meget stærk og vi kan vel blive alt fra nummer to til fem i gruppen. Målet er at komme blandt de tre bedste i gruppen og dermed i 1/8-finalerne. Er vi først der, så har vi set at vi kan overraske mange hold på dagen.”

VM starter på mandag se kampe og resultater på www.dbtu.dk eller www.ittf.com  

Forfatter: JH
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk