Danmark Leve!

Danmark Leve er navnet på en digital kampagne fra Sport One Danmark, Team Danmark og DIF. Foreningerne kan tjene penge på at deltage i den landsdækkende, digitale 4-ugers kampagne med fokus på fysisk og mental sundhed.
Markedsføring af kampagnen og rekruttering af deltagere vil starte mandag den 3. august, og selve kampagnestarten er mandag den 7. september.
Alle foreninger under DIF kan hjælpe kampagnen på vej, og samtidig tjene penge direkte til klubkassen. Derudover involveres de kommercielle olympiske partnere og elitekommunerne, ligesom pressen og sociale medier aktiveres for at nå ud til flest mulige danskere.
Udover at hjælpe danskerne med den generelle folkesundhed og med fællesskabet er formålet med Danmark Leve! også at generere midler til idrætten. Det er ambitionen, at kampagnen kan blive en tilbagevendende årlig begivenhed med et betydeligt afkast til foreninger, DIF og Team Danmark.

Baggrund og fakta om kampagnen

Nedlukningen af foreningstilbud, stævner og andre sportsevents igennem de seneste måneder har tvunget mange danskere til at bryde med deres vaner og rutiner omkring deres motion og sundhed. Nu vil idrætten vise samfundsansvar og hjælpe danskerne med at få gang i kedlerne igen!
Igennem 4 stærke uger i september vil eksperter fra Team Danmark, sammen med atleter og andre profiler fra idrætten, guide danskerne til at finde små og store forbedringer i dagligdagen, som kan øge den enkeltes fysiske og mentale sundhed og samtidig gavne fællesskabet og trivslen. Ugetemaer, opskrifter, tips, konkurrencer, præmier samt daglig indrapportering af plus- og minuspointgivende aktiviteter, vil motivere deltagerne til at gøre en forskel for sig selv og hinanden. Kampagnen foregår primært i en app, suppleret med nyhedsbreve og hjemmeside. Læs mere om kampagnen på www.danmarkleve.dk.
Prisen per deltager i kampagnen er 150 kr. inkl. moms. Som DIF-forening har man mulighed for at sælge ”billetter” til Danmark Leve! i sit netværk, og derved tjene penge direkte til klubkassen. For hver solgt billet tjener foreningen 40 kr. uden moms.
Den resterende del af overskuddet går til den fortsatte udvikling af dansk idræt igennem DIF og Team Danmark. Via foreningssiden på www.danmarkleve.dk kan personer i foreningerne oprette deres egne fundraisingprojekter. Efter oprettelse kan de downloade flyers og SoMe-materiale med deres projekts unikke kampagnekode, som de kan distribuere fysisk og elektronisk.
Vær opmærksom på at hver forening godt kan oprette flere projekter. Kun foreninger med et CVR-nummer kan oprette sig. Pengene vil blive udbetalt til foreningens Nemkonto ved kampagnens afslutning.
På bagkant af kampagnen vil Sport One Danmark, Team Danmark og DIF invitere til et opsamlende møde med henblik på at optimere processen frem imod næste udgave af Danmark Leve.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson: Rasmus Henning, kampagneleder
Kontaktperson e-mail: rahe@sodk.dk