Danmark møder Kroatien

De danske herre er ankommet til Yoyogi stadium i Tokyo, Japan, hvor de fra på mandag skal forsvare de danske farver ved hold-VM.

Hold-VM spilles hvert andet år (de lige år) og det individuelle VM hvert andet år (de ulige år).

116 herrehold, 97 damehold er med i Tokyo repræsenterende 124 lande, hvilket er rekord.

Kina er favoritter til at vinde titlen både hos kvinder og mænd. Til gengæld er der større konkurrence om de følgende pladser. Sidst var tyskerne i finalen, og med spillere som Dimitrij Ovtcjarov (nr. 4 på vr.) og Timo Boll (nr. 9 på vr.) kan de komme det igen. De øvrige kandidater til en finaleplads er Korea og Japan.
Hos damerne er det Hong Kong, Japan og Korea , der bejler til en finaleplads. Danmark deltager alene med et herrehold i Japan.

De danske herrer er i bedste gruppe, og målet er at komme mellem de tolv bedste.

De 24 bedste hold er inddelt i fire puljer, hvor der spilles alle mod alle. Nr. 1 går direkte i kvartfinalen. Nr. 2 og 3 går videre til afgørende knock out match mod henholdsvis anden 3’er og 2’er om de sidste fire pladser i kvartfinalen. Nr. 4-6 spiller nedrykningsspil. Danmark er efter verdensranglisten seedet som nummer 17.
 

Danske kampe i Tokyo i indledende pulje:

Mandag den 28/4 kl. 10.00: Kroatien-Danmark.
Tirsdag den 29/4 kl. 16.30: Tyskland-Danmark.
Onsdag den 30/4 kl. 10.00: Danmark-Ukraine.
Onsdag den 30/4 kl. 19.30: Singapore-Danmark.
Torsdag den 1/5 kl. 13.00: Hong Kong-Danmark.

Bemærk at Japan er 7 timer foran Danmark, hvilket betyder, at danskerne spiller den første kamp mod Kroatien kl. 03.00 natten mellem søndag og mandag.

Timing og tidsforskel

Herrelandsholdet er fremme i Japan, hvor de allerede har trænet to pas i Yoyohi Stadium.
”Frem til nu har det handlet om at spille sig ind i hallen, få timingen i slagene på plads samt at omstille sig på tidsforskellen”, fortæller den områdeansvarlige for de danske seniorer Linus Mernsten, og fortsætter: ”Der er stor forskel på træningshallen og hallen, hvor kampene skal spilles. Det er en udfordring at finde timingen på så kort tid, men kl. 10.00 på mandag, så er den fundet”.

Sternberg og Hyrup ankommet
Efter en saftig japansk bøf til morgenmad er Kasper og Morten tændte på træning i Tokyo.

Forfatter: Carsten Egeholt/Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: (+45) 80-3417-4953
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk