Vejrmæssigt går vi mod lysere tider, og forhåbentlig gør vi det samme fra et covid-perspektiv. Det er med den forhåbning, som det europæiske bordtennisforbund har meldt ud, at der afholdes et UEM i sommer, dog i tilpasset form mht. smittespredning. Det betyder, at mesterskabet afvikles i to etaper, hvor U19-raekkerne (tidligere junior) bliver spillet mellem d. 18. og 24. juli, mens drenge og pige-rækkerne bliver spillet mellem d. 26. og 1. august.

BTDK kommer til at sende to U19-hold afsted, hvor de udtagne spillere er:

U19 herrer
Patrick Skarsholm
Noah Tolstrup Hvid
Theo Dyekjaer
Matias Larsen

Coach: Magnus Mallander

U19 damer
Jocefina Haagensen
Sally Maribo
Ida Bønding Schøsler
Mille Lyngsø Stoffregen

Coach: Thomas Sørensen

Ungdomslandstræner Magnus Mallander kommenterer:
”Vores udgangspunkt er, at UEM bliver spillet, selvom vi har lært at intet er sikkert i disse tider. For spillerne er det en gulerod efter en lang periode hvor man har haft meget få muligheder at måle sine kræfter med andre. Nu handler det om at få skubbet i gang en proces for samtlige spillere hvor de sætter op konkrete og forskellige mål for sin deltagelse. Hvis man fejler med at forberede sig så forbereder man sig for at fejle – målet for os som landshold skal være at vi kan tage ned og præstere det bedste vi formår, og samtidigt tage læring af det vi oplever nede i Kroatien. Et U-EM er en mulighed og ikke en endestation, og noget vi skal gøre mest mulige af.”

Efter en lang tids nedlukning kan vi nu se frem til en sommer fuld af bordtennis, også for spillerne på ungdomslandsholdsniveau. Det arbejdes på en plan med aktiviteter for samtlige kategorier fra maj til starten af juli, hvorefter UEM spilles henover den sidste halvdel af juli.