Danmark snupper sejren i Portugal!

Danmark snupper sejren i Portugal!

I går aftes spillede Danmark sin sidste kamp i kvalifikationsgruppe A2, hvor de mødte Portugal på udebane. Begge hold havde på forhånd kvalificeret sig, hvilket gav pause til de bedste spillere. Danmark stillede op uden Jonathan Groth og Anders Lind og Portugal uden Marcos Freitas, Joao Geraldo og Tiago Apolonia. Men på trods af, at de bedste spillere ikke var med, så var der stadig lagt op til en god kamp, hvor Thor Christensen og Martin Buch Andersen skulle i aktion for at få mere landskampserfaring.

Forud for kampen havde de danske bordtennisherrer ikke den mest optimale forberedelse. Thor Christensen og Tobias Rasmussen mellemlandede i Madrid, hvor deres håndbagage skulle tjekkes ind, da flyet var proppet. Dog fik de lov til at tage batetui og iPads osv. med ombord. Som I måske kan gætte jer til, så kom håndbagagen ikke med fra Madrid til Porto. Hermed måtte Thor  til optiker for at få nogle kontaktlinser, mens det portugisiske forbund skaffede tøj til dem samt pressede flyselskabet for at få bagagen frem. Martin Buch Andersen, som ikke rejste sammen med Thor og Tobias, havde dog et par ekstra sko med som Tobias lånte, mens Thor måtte træne i høje løbesko i formiddagspasset. Gudskelov kom deres kufferter frem sent om eftermiddagen.
Dog stoppede balladen ikke her. De danske spillere havde spillet i hallen hele dagen uden aircondition, men lige inden kampstart blev airconditionen tændt, så boldene kom anderledes.

På trods af den kaotiske forberedelse tog Danmark revanche og sejren med 3-2 over Portugal. Tobias Rasmussen tog ansvar og vandt begge sine kampe 3-1. Dog tabte Martin Buch Andersen og Thor Christensen deres første kamp. Ved stillingen 2-2 i holdkampen skulle Thor Christensen så i aktion igen. Thor tog revanche og hev sejren hjem til Danmark, da han vandt 3-1.

”En fed kamp af holdet, der virkelig viste, hvordan man spiller som et hold. Fin energi og en super fighting spirit fra alle. Det var en stærk og stabil indsats af Tobias, der tog ansvar som førstemand.
En fin indsats, som giver inspiration, fremtidstro og erfaring”, udtalte landstræneren, Linus Mernsten, efter kampen.

Hermed har Danmark vundet tre ud af fire kampe i kvalifikationsgruppen. Portugal og Polen mangler stadig at spille deres sidste kamp, som spilles den 23. marts 2023 i Portugal.

ETTU har også skrevet en lille artiklen om kampen. Du kan læse artiklen her: https://www.ettu.org/en/n/news/2023/february/third-victory-for-denmark-in-portugal/

Portugal 2 – 3 Danmark
Diogo Chen 3 – 0 Thor Christensen (11-6, 11-5, 12-10)

Goncalo Gomes 1 – 3 Tobias Rasmussen (7-11, 5-11, 11-9, 2-11)

Diogo Silva 3 – 0 Martin Andersen (11-8, 11-9, 11-7)

Diogo Chen 1 – 3 Tobias Ramussen (5-11, 11-6, 6-11, 8-11)

Goncalo Gomes 1 – 3 Thor Christensen (13-11, 2-11, 4-11, 10-12)