På billedet Steen Houmann.
Ved sommerens junior EM stiller DBTU op med et hold i herrejuniorrækken, samt evt. Sophie Walløe i single.
Beslutningen om ikke at stille med flere hold til ungdoms EM, skal ses i lyset af en vurdering af det sportslige og økonomiske.
Danmark har historisk set deltaget med et hold til drenge EM, men skal DBTU være tro mod forbundets egen ATK og de retningslinjer som forskningen peger på, så er vigtigheden af deltagelse ikke så afgørende. Sammenhængen mellem deltagelse ved ungdoms-EM som drenge/pige og seniorlandshold er ikke udpræget.
Det er derfor en prioritering fra DBTU’s side at bruge midlerne på spillere i junior og U21 gruppen, frem for deltagelse ved et drenge/pige EM.
Omkostningen for et hold der skal med til ungdoms EM er i omegnen af 40.000-50.000 kr. Det er mange midler at bruge på 10 dage, og med førnævnte in mente, kan/bør disse midler bruges anderledes.
Siden 1994 er det kun et fåtal af de spillere der har været til drenge EM, som er lykkedes at komme med til et internationalt seniormesterskab. DBTU er ikke ene om dette: Samme konklusion er senest badmintonforbundet og cykelforbundet kommet til. Disse forbund har sløjfet deres U13 landshold (badminton) og U15 landshold (cykling).
Skal der så slet ikke være organiseret arbejde med drenge og pigegruppen? Det skal der være, men midlerne til et ungdoms EM er langt bedre brugt på ældre spillere, der er ved at slå igennem til seniorniveau.
Da Christoffer Petersen stopper som ansvarlig for juniorne, vil der blive udpeget en der får ansvaret for junior EM.