Danmark ude af EM

Jonathan Groth havde chancen mod Alexey Liventsov fra Rusland, men det endte med et 2-4 nederlag efter en fremragende kamp. Groth havde to sætbolde i første sæt ved 10-9 og 11-10, men kunne ikke få den sidste bold. I fjerde sæt taber han 11-9, efter at have ført 9-8 mod den ikke uefne russer, der er godt 20 pladser laverer rangeret på ranglisten.

Vi spiller godt , og dette var en fremragende kamp af Groth, sagde sportschef Peter Sartz efter kampen, men vi er ikke stærke nok i slutspillet, hvor vi laver for mange fejl. Både i holdturnering og den individuelle turnering har vi dummet os for meget i slutspillet. Jeg håber vi har lært af vores fejl.

Jonathan Groth – Alexei Liventsov 11-13, 4-11, 11-4, 9-11, 11-2, 5-11

Kasper Sternberg og Jonathan Groth, der sensationelt vandt sølv i herredouble i 2010 måtte lade livet til grækerne Panagotis Gionis og Konstantin Papageorgiou 9-11, 7-11, 9-11.  Dermed er det slut for Danmark ved EM. Det er det derimod ikke for Tyskland, der vandt både herrernes og damernes holdturneringer. I herre single har tyskerne fem spillere blandt de sidste 16. Hos damerne er der 8 kinesisk fødte blandt de sidste 16. Alle svenskere er ude af herre single efter første runde.

Overraskelser
Der er sket en række store overraskelser i singleturneringen. I herre single røg 11 seedede spillere ud i første runde.

Af voldsomt overraskende resultater kan nævnes:
Jens Lundquist, Sverige taber i første runde til Simon Gauzy, der senere taber til Pavel Platonov, Hviderusland,, som i første runde også har slået  Alexei Smirnov, Rusland. 

Mihai Bobococcia, Italie skabte sensation ved at slå 3-4 seedede Jorg Monteiro, Portugal og dernæst fortsatte han successen ved at slå hjemmefavoritten Chen Weixing.

Stefan Fegerl, der i Herning slog Michael Maze fortsatte stimen ved i år at slå Adrian Crisan, Rumænien.
Adrien Mattenet, Frankrig slog Kalinikos Kreanga, Grækenland
Alexander Shibaev, Rusland vandt over finalisten fra 2010 Bojan Tokic, Slovenien.

En del af de gamle koryfæer ser ud til definitivt at være ude af den europæiske top. Dette gælder Kalinikos Kreanga, Grækenland Jean-Michel Saive, Belgien, petr Korbel , Tjekkiet og Zoran Primorac, Kroatien.

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk